- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Diaconescu s-a întâlnit cu unii europarlamentari români
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit, vineri, la sediul MAE, cu unii europarlamentari români, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, declarând, la ieşire, că unul dintre subiectele atinse a fost legat de declaraţiile "inacceptabile" ale unor parlamentari olandezi.
Ministrul Diaconescu s-a întâlnit, la sediul MAE, cu unii europarlamentari români (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Avem o datorie fundamentală să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut să se integreze. Depopularea Republicii Moldova nu este o soluţie...să le dăm buletine, să se mute cu toţii aici şi să rămână acea parte din trupul ţării pe mâna unor bolşevici întârziaţi. Soluţia este unificarea, este integrarea noastră cu Republica Moldova în Uniunea Europeană. Eu cu Gigi Becali şi tânărul doctor Ciprian Tănăsescu vom apăra interesul naţional acolo. Ne spunea domnul ministru că există nişte europarlamentari olandezi acolo care fac declaraţii inacceptabile, şocante şi eu i-am spus «Uite, tocmai de-aia e nevoie să fiu eu acolo cu Gigi Becali - în general naţionaliştii români - pentru că avem ac de cojocul lor şi le vom răspunde cu aceeaşi monedă». Eu sunt optimist şi sunt convins că pe măsură ce o să reuşim să stăvilim criza şi să facem să funcţioneze economia reală, vom avea şi rezultatele scontate", a declarat liderul PRM la ieşirea de la o întâlnire cu ministrul Cristian Diaconescu, la care a participat împreună cu mai mulţi eurodeputaţi români.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Întrebat dacă şi-a rezolvat deja problemele administrative şi dacă şi-a găsit cazare, Corneliu Vadim Tudor a glumit: "Nu mă ocup de aşa ceva, am să dorm în gară (...) Va face Gigi Becali vânt cu un evantai".
"Eu nu-mi cumpăr apartament sau casă acolo. Pentru că nu îmi permit, nu am fondurile necesare. De altfel, nici nu voi sta foarte mult, că e an electoral şi voi veni aici că aici este bătălia cea mare, însă mi s-a reţinut o cameră la un hotel din Strasbourg, unde eu am mai fost, în anii 2000-2002, ca membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", a mai spus el.
La întâlnirea desfăşurată la sediul MAE au participat doar câţiva eurodeputaţi, printre care Adrian Severin, Corina Creţu, Renate Weber, Norica Nicolai, Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor. Nu au fost văzuţi, însă, Teodor Stolojan, Monica Macovei sau Laszlo Tokes.
Parlamentarul olandez de extremă-dreapta Geert Wilders, a cărui formaţiune, Partidul pentru Libertate, a ajuns în Parlamentul European după ce a obţinut peste 16 la sută în ultimele alegeri europene, a declarat pentru Euronews că România şi Bulgaria ar trebui să părăsească UE.
Întrebat dacă Uniunea Europeană (UE) ar trebui să îşi "deschidă porţile pentru Ucraina", Wilders a declarat că, în opinia sa, "niciun alt stat nu trebuie să (mai) adere la Europa". "Eu sunt chiar pentru ca România şi Bulgaria să părăsească Uniunea Europeană", a subliniat acesta.
Parlamentarul olandez a precizat, de asemenea, că partidul pe care l-a fondat, Partidul pentru Libertate, cunoscut pentru poziţiile sale antiislamice, "a votat împotriva ratificării Tratatului privind aderarea României şi Bulgariei" la blocul european. El susţine că "olandezii cred că Europa este suficient de extinsă" şi că s-ar opune "oricărei noi aderări", precizând că el este "de acord cu ei". "Cred că aceste două ţări nu sunt deloc pregătite. Nu sunt pregătite şi, în acelaşi timp, sunt foarte corupte", a subliniat el.
Cei 736 de eurodeputaţi aleşi în noua legislatură a PE se reunesc, marţi, la Strasbourg, în prima sesiune plenară a noului Legislativ, ei fiind invitaţi, cu o zi înainte, la o ceremonie de marcare a 30 de ani de la data primelor alegeri pentru PE.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO