- Home
- Politic
- BRUXELLES, (22.01.2019, 16:46)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Finanţelor a trimis în Parlamentul European noile măsuri europene privind combaterea spălării banilor
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a decis marţi să trimită în Parlamentul European (PE) componenta privind combaterea spălării banilor (AML), separat de pachetul legislativ privind Sistemul european de supraveghere financiară (ESFS), în ciuda opoziţiei Franţei, Spaniei şi Italiei.
Urmărește
760 afișări
Ministrul Finanţelor a trimis în Parlamentul European noile măsuri europene privind combaterea spălării banilor
„Discuţiile au fost substanţiale, dar într-un final constructive. Am decis să separăm componenta privind spălarea banilor şi finanţarea activităţilor teroriste, care este o prioritate pentru Consiliul. În concordanţă cu prevederile Parlamentului European (PE), ne vom implica în negocieri cu Parlamentul European, astfel încât să ne asigurăm că avem un acord privind AML (anti-money laundering – n.red.) până la finalul acestei sesiuni legislative. În ceea ce priveşte restul pachetului ESFS, discuţiile vor continua la nivel tehnic şi politic, cu perspectiva de a ajunge la un acord cât mai curând posibil. Vom reveni asupra acestui subiect, în şedinţa ECOFIN din februarie”, a declarat marţi, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor din România, în cadrul unei conferinţe de presă, la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Oficialul român a făcut aceste declaraţii în calitate de preşedinte al Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare (ECOFIN), fiind în această funcţie deoarece România deţine, între ianuarie şi iunie 2019, inclusiv, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (UE). El a prezidat marţi prima şedinţă în această calitate.
În ceea ce priveşte, discuţiile substanţiale, în timpul şedinţei Italia, Franţa şi Spania s-au opus ca noile reglementări europene privind acţiunile de combatere a spălării banilor să fie trimise PE spre discuţie. În plus, reprezentantul Germaniei a atras atenţia că separarea acestor reglementări de pachetul iniţial contribuie la adoptarea unui pachet ESFS cu un impact mai redus.
Ministrul Finanţelor din România a subliniat că a luat această decizie, de a separata componenta privind combaterea spălării banilor, pentru a accelera cu discuţiile în privinţa întregului pachet, caracterizând decizia sa drept „pragmatică”.
„În privinţa acestui dosar (cel privind combaterea spălării banilor - n.red.) cred că putem ajunge la un acord final până la alegeri, dar în ceea ce priveşte întregul pachet, în această perioadă nu cred că este abordarea potrivită (să fie trimise în PE întregul pachet şi nu separat - n.red.)”, a punctat Teodorovici.
Valdis Dombrovskis, comisarul pentru servicii financiare şi stabiltiate financiară, precum şi pentru pieţele de capital, a precizat că discuţiile de marţi au arătat că există susţinere puternică pentru fiecare dintre două propuneri în ceea ce priveşte componenta privind spălarea banilor - să fie separat sau împreună cu întregul pachet privind supravegherea pieţelor financiare, dar există opinii diferite în ceea ce priveşte procedura în care să continue discuţiile.
De asemenea, miniştrii de finanţe din UE au purtat marţi noi discuţii privind pachetul InvestEU, programând pentru februarie discuţii tehnice.
„Pachetul InvestEU poate suţine dezvoltarea şi investiţiile în UE, în special anumite zone care nu au beneficiat de fondurile europene pentru investiţii strategice”, a mai spus Teodorovici.
De asemenea, miniştrii de Finanţe din UE au mai discutat despre pachetele privind Uniunea Bancară şi despre cel privind pieţele de capital şi contrapărţile centrale, precum şi de sistemele de taxare a TVA şi pentru sectorul digital, fără să se ia nicio decizie.
În plus, oficialii europeni au discutat despre semestrul european, lunând două decizii care nu au fost anunţate.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Klaus Iohannis despre anunţul lui Toader privind OUG pentru rejudecarea proceselor de la completurile de 5: Cras neconstituţională
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe