Ministrul Justiţiei, despre fraţii Tate: Toţi suntem egali în faţa legii

  • Procurorii şi judecătorii nu sunt impresionaţi că cineva în ameninţă, şantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, referitor la reţinerea fraţilor Tate.
  • Ea afirmă că infracţiunile pentru care au fost reţinuţi sunt „absolut îngrozitoare”.
Urmărește
234 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, despre fraţii Tate: Toţi suntem egali în faţa legii

Ministrul Justiţiei, despre fraţii Tate: Toţi suntem egali în faţa legii

„Infracţiuni legate de proxenetism, trafic de minori, trafic de persoane sunt nişte infracţiuni foarte grave. Sunt nişte infracţiuni absolut îngrozitoare. Aş vrea să cred că instituţiile din României sunt pregătite să trateze, indiferent de statutul public al persoanei, indiferent de starea materială, indiferent de cât de influencer pe TikTok sau pe Instagram, să trateze aşa cum trebuie. Dacă a săvârşit infracţiuni, să demonstreze că acele infracţiuni sunt săvârşite de ei şi să primească pe care o merită de la instanţă”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că sunt „anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică rezolvă dosarele penale”.

„Nu vorbesc de cazul în speţă, fac aşa o observaţie, la modul general. Nu impresionează pe nimeni. Eu nu am văzut procuror sau judecător impresionat că cineva îi ameninţă sau îi şantajează sau este foarte agresiv în comunicarea publică doar că are situaţia materială care îi permite să aibă această platformă de comunicare publică. (...) Toţi au acelaşi statut în faţa legii, toţi suntem egali în faţa legii şi plătim pentru ceea ce facem”, încheie Gorghiu.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi miercuri noaptea. Ei au fost audiaţi la sediul DIICOT, după ce, în cursul zilei, au fost efectuate percheziţii la imobilele deţinute de aceştia.

Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi spălare a banilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici