Prima pagină » Politic » Eşec major după tăierea sumelor pentru Educaţie din PNRR, reclamă PSD. „Solicit guvernanţilor să se lupte pentru aceste fonduri”

Eşec major după tăierea sumelor pentru Educaţie din PNRR, reclamă PSD. „Solicit guvernanţilor să se lupte pentru aceste fonduri”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că tăierea sumelor pentru educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un eşec major pentru guvernanţi şi anunţă că va cere CE să permită României redepunerea acestor măsuri.
Eşec major după tăierea sumelor pentru Educaţie din PNRR, reclamă PSD. „Solicit guvernanţilor să se lupte pentru aceste fonduri”
Cosmin Pirv
05 mai 2021, 13:03, Politic

„Tăierea sumelor pentru educaţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă un eşec major. Am atras atenţia asupra acestui lucru încă de săptămâna trecută, dar guvernanţii ne minţeau spunând că pe educaţie totul merge bine. Am aflat acum că pentru ei totul merge bine când există riscul să pierzi 1,1 miliarde de euro”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Vicepreşedintele PSD susţine că tăierile sunt realizate exact în domeniile care ar creşte calitatea educaţiei şi ar conecta învăţământul cu formările şi competenţele necesare astăzi.

„Se pare că măsurile respinse au fost redactate greşit şi nu au respectat cerinţele europene”, a mai scris europarlamentarul.

Acesta susţine că a solicitat, la nivel european, 10% pentru educaţie din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi că a fost iniţiatorul campaniei prin care a solicitat creşterea sumei pentru educaţie de la circa 1 miliard de euro la peste 4 miliarde.

„Educaţia trebuie să rămână o prioritate în PNRR. Solicit guvernanţilor să se lupte pentru aceste fonduri. Personal, voi solicita Comisiei Europene să reanalizeze măsurile pentru educaţie şi să permită României redepunerea lor. Educaţia nu are culoare politică, deşi se pare că incompetenţa şi incapacitatea de a redacta reforme are”, mai susţine Victor Negrescu.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propus de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost adoptat, la data de 7.04.2021, de Guvernul României, iar vicepremierul Dan Barna declarat, în februarie, că, după consultările de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene privind politicile pentru tineri şi educaţie, că au fost identificate trei direcţii principale de acţiune care pot beneficia de finanţare europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR): incluziune socială , digitalizare şi calitatea actului educaţional.