- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.09.2024, 21:12)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Mircea Fechet, în inspecţie la centrul de intervenţie rapidă de pe malul Dunării
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a efectuat joi o vizită la Centrul Zonal de Intervenţie Rapidă din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, pentru a evalua pregătirea acestuia în contextul riscurilor de inundaţii cauzate de debitul crescut al Dunării.
Urmărește
99 afișări
Sursă foto: Facebook/Mircea Fechet
Vizita a avut loc joi, imediat după finalizarea Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă.
„Mă aflu aici pentru a verifica personal cum este organizat Centrul Zonal al ANAR şi care este stadiul mijloacelor de intervenţie şi al depozitelor de materiale pregătite pentru apărarea împotriva inundaţiilor. De aici, putem transporta rapid tot ce este necesar pentru protejarea zonelor de pe malul românesc al Dunării”, a declarat ministrul Fechet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Centrul Zonal de Intervenţie Rapidă are un rol esenţial în gestionarea situaţiilor de urgenţă, având capacitatea de a disloca rapid echipamentele şi materialele necesare către judeţele riverane fluviului.
În cadrul vizitei, ministrul a fost însoţit de directori din cadrul Ministerului Mediului, Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) şi Administraţiei Bazinale Argeş Vedea.
Tot joi după-amiaza, ministrul a verificat intervenţiile realizate la digul de pe Dunăre, în zona Stelnica-Borduşani, din judeţul Ialomiţa, zonă afectată în trecut de debitul mare al fluviului Dunărea care a erodat digul.
„În acele zone sensibile unde am avut inflitraţii în dig la viitura din 2006 sau la cea din 2013, am intervenit pe tot acest parcurs şi intervenim şi astăzi pentru apărarea acestor diguri. Am dispus verificarea fiecărui metru de lucrări de apărare la Dunăre - avem aproape 1200 de km de dig de apărare - şi trebuie să ştim sigur că, în aceste 10 zile pe care le avem la dispoziţie, până când vom avea un vârf de debit, nu vom avea niciun fel de problemă. Monitorizăm cu atentie şi ce adună afluenţii Dunării din aval de Budapesta, însă ceea ce este important este că situaţia este sub control în România şi, la acest moment, nu avem niciun motiv să ne înrijorăm”, a declarat ministrul Mircea Fechet.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe