Ministrul Mircea Fechet, în inspecţie la centrul de intervenţie rapidă de pe malul Dunării

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a efectuat joi o vizită la Centrul Zonal de Intervenţie Rapidă din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, pentru a evalua pregătirea acestuia în contextul riscurilor de inundaţii cauzate de debitul crescut al Dunării.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mircea Fechet, în inspecţie la centrul de intervenţie rapidă de pe malul Dunării

Sursă foto: Facebook/Mircea Fechet

Vizita a avut loc joi, imediat după finalizarea Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă.

„Mă aflu aici pentru a verifica personal cum este organizat Centrul Zonal al ANAR şi care este stadiul mijloacelor de intervenţie şi al depozitelor de materiale pregătite pentru apărarea împotriva inundaţiilor. De aici, putem transporta rapid tot ce este necesar pentru protejarea zonelor de pe malul românesc al Dunării”, a declarat ministrul Fechet.

Centrul Zonal de Intervenţie Rapidă are un rol esenţial în gestionarea situaţiilor de urgenţă, având capacitatea de a disloca rapid echipamentele şi materialele necesare către judeţele riverane fluviului.

În cadrul vizitei, ministrul a fost însoţit de directori din cadrul Ministerului Mediului, Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) şi Administraţiei Bazinale Argeş Vedea.

Tot joi după-amiaza, ministrul a verificat intervenţiile realizate la digul de pe Dunăre, în zona Stelnica-Borduşani, din judeţul Ialomiţa, zonă afectată în trecut de debitul mare al fluviului Dunărea care a erodat digul.

„În acele zone sensibile unde am avut inflitraţii în dig la viitura din 2006 sau la cea din 2013, am intervenit pe tot acest parcurs şi intervenim şi astăzi pentru apărarea acestor diguri. Am dispus verificarea fiecărui metru de lucrări de apărare la Dunăre - avem aproape 1200 de km de dig de apărare - şi trebuie să ştim sigur că, în aceste 10 zile pe care le avem la dispoziţie, până când vom avea un vârf de debit, nu vom avea niciun fel de problemă. Monitorizăm cu atentie şi ce adună afluenţii Dunării din aval de Budapesta, însă ceea ce este important este că situaţia este sub control în România şi, la acest moment, nu avem niciun motiv să ne înrijorăm”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici