Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a venit la sediul MAI

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a venit miercuri seară, în jurul orei 18.00, la Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ea nefăcând nicio declaraţie la intrarea în sediul instituţiei. Mănescu a plecat de la sediul MAI, fără a se întâlni cu jurnaliştii prezenţi pentru eventuale declaraţii în contextul situaţiei de după accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Urmărește
727 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a venit la sediul MAI

Ramona Mănescu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

UPDATE Radu Stroe şi Ramona Mănescu au plecat de la sediul MAI, fără să facă declaraţii

Miniştrii Afacerilor Interne şi Transporturilor, Radu Stroe şi, respectiv, Ramona Mănescu, au plecat, miercuri seară, de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), fără să facă declaraţii.

Stroe a părăsit sediul instituţiei în jurul orei 19.30, pe la scările principale, unde îl aştepta maşina de serviciu, în timp ce Mănescu ar fi ales o ieşire laterală, ea nefiind reperată de jurnaliştii prezenţi pentru eventuale declaraţii în contextul situaţiei de după accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Sub autoritatea ministerului condus de Mănescu se află ROMATSA, instituţie al cărei director general, Aleodor Frâncu, a demisionat miercuri, urmare a accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi că va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Munţii Apuseni.

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat ulterior, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

"Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate", a spus Frâncu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici