Mircea Coşea va conduce Institutul Naţional de Administraţie
Democrat-liberalul Mircea Coşea va fi numit în funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie (INA), a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, arătând că a primit din partea acestuia date din care rezultă că nu a fost colaborator al Securităţii.
Mircea Coşea va conduce INA (Imagine: Dragos Cristescu/ Mediafax Foto)
"Mircea Coşea va fi preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, potrivit protocolului de guvernare şi de asumare a responsabilităţilor între PDL şi PSD. Din câte am aflat şi mi-a spus, el are o sentinţă definitivă prin care s-a constatat că nu are are niciun fel de colaborare cu Securitatea", a spus Boc.
Evenimentul zilei a relatat, vineri, despre posibila numire a lui Mircea Coşea la INA, spunând că acesta ar urma să primească pe mână un buget de 11.856.000 de lei şi să coordoneze pregătirea înalţilor funcţionari publici.
Potrivit sursei citate, Coşea a afirmat că a acceptat în principiu propunerea lui Boc de a fi numit la conducerea Institutului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Mai mult, Mircea Coşea a apreciat că statutul său de ofiţer al Securităţii nu-l pune în "niciun fel de incompatibilitate" cu funcţia de secretar de stat.
"Nu sunt în nicio incompatibilitate. Am o decizie clară (a Colegiului CNSAS - n.r.). Nu a existat nicio hârtie. Există un singur dosar, de urmărit", a spus el.
Potrivit sursei citate, în argumentaţia deciziei de poliţie politică, dată de Colegiul CNSAS pe 25 ianuarie 2007, apare aşa-numita "foaie de activitate" a ofiţerului cu avansările şi misiunile. Documentul a fost însă singurul găsit, aşa încât, pe 31 mai 2007, Colegiul i-a admis, cu un vot strâns, contestaţia. Şi în acest ultim document se precizează însă că "s-a reţinut faptul că a activat ca ofiţer acoperit în cadrul UM0544 în perioada 1.06.1976 - 31.06.1983, fiind trecut în rezervă în urma reorganizării unităţii". Dosarul de urmărit a fost deschis abia în 1985.
Coşea s-a înscris în PDL în februarie anul trecut, după ce a trecut prin PDSR, APR, PNL.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO