- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mircea Cosma, candidatul PSD la şefia CJ Prahova
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova din perioada 2000 - 2004, Mircea Cosma, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, candidatura sa fiind deja validată de către Comitetul Executiv Naţional al partidului.
Fostul preşedinte al CJ Prahova candidează pentru un nou mandat din partea PSD
Mircea Cosma a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că, începând de vineri, este "oficial" candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova. De altfel, încă înainte de şedinţa de vinerea trecută a Comitetului Executiv naţional al PSD, în care candidatura lui Cosma a fost confirmată de către conducerea partidului, PSD Prahova a demarat o "campanie de informare", concretizată, la Ploieşti, prin amplasarea de panouri publicitare de mari dimensiuni. Acestea prezintă fotografia lui Cosma alături de cea a preşedintelui PSD Prahova, deputatul Marian Săniuţă, pe panouri fiind menţionat "Mircea Cosma, preşedinte Consiliul Judeţean Prahova".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În conferinţa de presă susţinută luni, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Prahova a declarat: "Vreau să pun la punct dezvoltarea economică a judeţului Prahova după masterplanul sectorial lansat la sfârşitul anului 2003 şi care, dacă ar fi fost respectat, ar fi adus judeţul pe o altă treaptă de dezvoltare".
Cosma a spus că nu vrea să critice actuala conducere a judeţului, dar a ţinut să precizeze că, dacă acum ar începe lucrările la autostrada Bucureşti - Braşov, pe tronsonul Comarnic - Predeal, în Prahova nu s-ar mai putea circula, şi asta pentru că actuala conducere a CJ nu s-a preocupat de dezvoltarea infrastructurii "adiacente sau secundare" în ceea ce priveşte transportul pe Valea Prahovei.
Mircea Cosma a fost preşedinte al CJ Prahova din partea PSD în perioada 2000 - 2004. După alegerile locale din 2004, a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova, funcţie din care a demisionat în luna mai a anului 2005, invocând motive persoane, păstrându-şi funcţia de consilier judeţean.
În conferinţa de presă de luni, Cosma a spus că "adevăratele motive" pentru care a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova în anul 2005 le-au reprezentat "aducerea" conservatorului Florin Anghel în funcţia de preşedinte al CJ în urma unor înţelegeri făcute de PSD cu PC la nivel naţional, după formarea Uniunii PSD - PUR şi "maniera întâmplătoare şi artizanală" în care erau abordate problemele judeţului.
În urmă cu mai mulţi ani, numele lui Mircea Cosma a fost vehiculat în scandalul privind realizarea unor investiţii pe Valea Prahovei, în zona staţiunii Buşteni. În primăvara anului 2003, Octavian Ionescu, un om de afaceri român stabilit în Elveţia, a formulat un denunţ împotriva lui Virgil Teodorescu - consilier al secretarului general al Guvernului Şerban Mihăilescu, a lui Mircea Cosma - preşedintele Consiliului Judeţean Prahova la acea vreme, a primarului şi, respectiv, viceprimarului oraşului Buşteni de la vremea respectivă şi a altor funcţionari din administraţia publică centrală şi locală.
Denunţul viza o mită de două milioane de dolari care ar fi fost cerută de funcţionari pentru realizarea unor proiecte de investiţii în zona Buşteni. Ionescu a reclamat că zece funcţionari publici din cadrul Executivului, de la Consiliul Judeţean Prahova şi de la Primăria Buşteni (mai exact primarul şi viceprimarul localităţii) ar fi primit de la omul de afaceri, în intervalul 2001-2002, bunuri şi bani pentru a elibera o serie de acte necesare în derularea programului de amenajare a zonei turistice Valea Cerbului. Funcţionarii ar fi primit în jur de 95.000 de dolari şi diverse cadouri şi ar fi beneficiat şi de deplasări sponsorizate în Elveţia. Ionescu a mai sesizat PNA, la vremea respectivă, că funcţionarii s-ar face vinovaţi şi de deturnarea unor fonduri comunitare, el susţinând că cinci milioane de euro ar fi fost transferate pentru derularea unui alt proiect, "Proiectul Kalinderu".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO