Mircea Diaconu a declarat, luni, după o întâlnire cu alegătorii în faţa Teatrului Naţional din Târgu Mureş, că este în campanie cu maşina sa ARO 10 din 1996 şi, dacă va câştiga alegerile, îi va face o revizie şi va merge cu ea la Bruxelles şi nu cu avionul.
„Dacă izbutesc în 25 (mai – n.r.), dacă izbutim în 25, mă duc şi mai fac o revizie acestui ARO, ca să ajung cu el la Bruxelles. Vorbesc foarte serios. Mă duc cu el la Bruxelles. Nu e foarte clar cine pe cine duce la Bruxelles, mă tem că ARO m-a adus pe mine la Bruxelles, mă tem că şi el a contribuit foarte mult ca eu să ajung la Bruxelles, deci merg cu el şi am tot respectul. (…) E din 1996, e foarte bun. Dar pentru Bruxelles cred că o să-i fac nişte modificări la motor, ca să am viteză un pic mai mare, că îi încurc p-ăia pe autostrăzi. Că pe aici e bine – 80, 90 (de kilometri pe oră – n.r.), e perfect. Dar pe acolo nu e bine”, a spus Diaconu, arătând că vrea să îşi parcheze maşina acolo, pentru a o vedea toţi, după care va trimite acasă poze.
El a adăugat că îşi repară maşina cu piese de ARO şi că trebuie să dea „doar un telefon” pentru a le obţine, având în vedere că provine din Câmpulung Muscel şi că acolo există astfel de piese „în toate curţile, grădinile”.
„Şi, dacă dau un telefon, imediat am tot ce-mi trebuie, costă şi foarte puţin. Mi-am luat sculele cu mine şi dacă e vreo chestiune o repar şi-n mers, aşa, mă descurc, că-mi ştiu bine maşina”, a spus Diaconu.
Mircea Diaconu a declarat că nu ştie ce şanse are la alegerile din 25 mai, pentru că nu are niciun criteriu de apreciere.
El a apreciat că precedentele candidaturi independente la Parlamentul European – ale lui Tokes Laszlo şi Elena Băsescu – au fost „ridicole” şi „false”.
„Precedentele sunt ridicole, nu intră în discuţie şi sunt false, nu-s reale. Posibil ca acum să apară primul caz de tipul acesta, dar şi acesta e un caz special cu o anumită conotaţie, cu o anumită notorietate – ca poveste, nu zic ca persoana Diaconu, ci persoana Diaconu reverberată. (…) Când domnul Tokes a intrat în PE cu voturi de la Slatina şi de la Turnu Măgurele, Corabia şi de la Giurgiu, să nu îmi spuneţi mie că a fost independent. Iar doamna… n-are niciun are rost să discutăm. De asta am spus, cazurile de dinainte sunt ireale. Acum va fi singurul”, a spus el.
El a arătat că este comparat de unii cu Raed Arafat „ca poveste”, fiind vorba tot de „un om care nu a prea făcut rău şi care este lovit cu capul de toţi pereţii de nişte domni care se cred cel puţin Dumnezei”.
Mircea Diaconu a afirmat că, dacă va intra în PE, are „aşa, structural, o singură datorie”, faţă de fostul lider al liberalilor europeni Graham Watson, cu care se va consulta personal înainte de a-şi exprima unele poziţii sau votul. Diaconu a subliniat că nu va răspunde „niciunui telefon din Bucureşti” şi nu se va consulta „în niciun caz cu liberalii din ţară”.