- Home
- Politic
- BUCUREŞTI , (02.04.2019, 15:49)
- Florin Zafiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Mircea Drăghici, şeful campaniei PSD, pus sub acuzare de DNA: Mi se pare exagerat/ Procurorii anticorupţie: Şi-a însuşit 380.000 de euro subvenţii
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Urmărește
2767 afișări
Drăghici: Nu poate stabili un procuror în ce condiţii un partid închiriază un imobil
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, pus sub urmărire penală de DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, a transmis, pe Facebook, că un procuror, fie şi de la DNA, nu poate stabili în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen.
"În această ţară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el şi de la DNA, în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen!", a scris, pe Facebook, Mircea Drăghici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Trezorierul PSD a revenit ulterior cu explicaţii, precizând că a atacat deja ordonanţa prin care a fost pus sub urmărire penală.
"Am atacat deja ordonanţa din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie şi legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-şef de secţie din cadrul DNA va soluţiona plângerea şi va constata că, întâi de toate, DNA nu are competenţă în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului şi legea finanţării partidelor politice", a mai scris Drăghici.
DNA: Mircea Drăghici şi-a însuşit 380.000 de euro subvenţii
Mircea Drăghici este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, precizează sursa citată.
DNA mai arată că acest contract avea „un caracter simulat" pentru a-i permite lui Drăghici să folosească banii din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.
Drăghici îndeplineşte funcţia de trezorier al PSD, calitate în care are atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi sumelor de bani provenite din fonduri publice sau private.
DNA spune că, în exercitarea funcţiei de trezorier, în cursul lunii februarie 2018, Drăghici, împreună cu o persoană din familie, a negociat şi a convenit să achiziţioneze, de la un vânzător, un imobil având o valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii.
Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului şi persoana din familia suspectului, dar şi contractul de închiriere dintre acelaşi proprietar şi PSD s-au încheiat în aceeaşi zi, adică pe 15 februarie 2018, pentru acelaşi imobil.
Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani, începând cu data de1 martie 2018, valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranşe de cel puţin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni, transmite DNA.
În realitate, întreaga contravaloare a contractului ar fi fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenţia acordată formaţiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
După declanşarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvenţiilor de formaţiunea politică în cadrul căreia suspectul îndeplinea funcţia de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum şi promisiunea de vânzare-cumpărare şi restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie şi pentru achiziţionarea imobilului, mai spune DNA.
Mircea Drăghici a transmis, pe Facebook, că un procuror, fie şi de la DNA, nu poate stabili în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen.
„În această ţară, deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el şi de la DNA, în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen!", a scris, pe Facebook, Mircea Drăghici.
ŞTIREA INIŢIALĂ:
Reacţia lui Drăghici la ieşirea de la DNA
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat, marţi, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru audieri, el declarând, la ieşire, că i se pare exagerat să fie pus sub acuzare că nu a respectat o lege pe care el a făcut-o în Parlament şi o ştie cel mai bine.
"Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României şi eşti cel mai îndreptăţit să ştii spiritul şi litera acestei legi mi se pare exagerat şi cred cumva că are legătură cu coordonarea campaniei, că suntem în buza campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală, am fost chemat la DNA", a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, Mircea Drăghici.
Pe 12 februarie 2019, procurorii au cerut ca Autoritatea Electorală Permanentă să predea mai multe documente privind modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor pentru partide acordate PSD, dar şi rapoarte de control privind cum au folosit social democraţii banii, potrivit unor surse oficiale.
Procurorii DNA au deschis un dosar privind utilizarea subvenţiilor pentru partidele parlamentare acordate PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi au cerut Autorităţii mai multe documente.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 12:15
Două sate din România au fost selectate în Programul Upgrade al Best Tourism Villages 2024