Mircea Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esenţială

În contextul războiului din Ucraina, cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie este esenţială, afirmă secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după o întrevedere cu reprezentanţii Amazon Web Services.

Urmărește
178 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esenţială

Mircea Geoană: Cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie e esenţială

„Proiectele de succes şi cu beneficii pentru cetăţeni sunt, de cele mai multe ori, cele în care instituţiile şi mediul de afaceri colaborează. Aşa cum s-a convenit şi în cadrul Summit-ului de la Madrid, extinderea colaborării cu mediul de business are în vedere apărarea împotriva ameninţărilor cibernetice şi sporirea inovaţiei tehnologice”, scrie pe Facebook Mircea Geoană.

El arată că, în acest context, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Amazon Web Services, „pionieri la nivel global în domeniul cloud computing şi una din cele mai inovatoare companii din lume, cu peste 200 de servicii, de la AI / ML până la Quantum computing”.

„AWS este prezentă şi în România, unde îşi creşte investiţiile şi îşi implementează programele globale în domeniul inovării în sprijinul universităţilor, IMM-urilor, start-up-urilor şi instituţiilor publice, susţinând agenda digitală naţională. În contextul războiului din Ucraina, cooperarea statelor din regiunea Mării Negre cu partenerii globali de tehnologie este esenţială pentru creşterea gradului de rezilienţă, securitate şi pentru asigurarea continuităţii serviciilor digitale în condiţii disruptive”, încheie oficialul NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici