Miron Mitrea: Am vorbit cu Adrian, cazul se bazează pe un montaj

Miron Mitrea a declarat, marţi, la instanţa supremă, unde a fost audiat ca martor în dosarul lui Adrian Năstase legat de concursul Trofeul Calităţii, că este regretabil ce i se întâmplă lui Adrian Severin, că a discutat cu el, că îl crede şi că totul se bazează pe nişte înregistrări trunchiate.

Urmărește
3 afișări

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, după ieşirea de la audieri de la instanţa supremă, că regretă ceea ce i se întâmplă lui Adrian Severin, că a vorbit cu acesta după declanşarea scandalului şi că îl crede când spune că înregistrările jurnaliştilor de la publicaţia "Sunday Times" ar fi trunchiate, mai precis că s-a făcut un montaj care nu relevă adevărul.

"Se pare că Adrian a luat deciziile care erau de luat, respectiv s-a autosuspendat din partid. Se pare că deocamdată este într-o situaţie pe care eu o regret", a precizat Mitrea.

Întrebat dacă acuzaţiile în cazul europarlamentarului român sunt o greşeală, Mitrea a replicat că "în mod cert e o greşeală", arătând că, dacă ceea ce spune Severin este adevărat, respectiv că acel filmuleţ e trunchiat, atunci sigur este vorba despre o greşeală. "Oamenii deştepţi fac greşeli mari, fie greşeli prosteşti", a arătat senatorul.

Miron Mitrea a ţinut să amintească despre un scandal mai vechi provocat tot de publicaţia "Sunday Times" în care a fost implicat fotbalistul român Dan Petrescu, pe vremea când juca la echipa de fotbal Chelsea, moment în care publicaţia îl acuza pe internaţionalul român că ar fi avut o relaţie intimă cu soţia unui presupus poliţist londonez. Mitrea a ţinut să precizeze că în final s-a aflat că respectivul poliţist era de fapt un actor plătit.

"Vă aduceţi aminte că atunci când a fost un scandal cu Dan Petrescu pe vremea când el juca în străinătate la Chealsea tot în Sunday Times a apărut informaţia că acesta ar avea o relaţie cu soţia unui poliţist şi s-a aflat că poliţistul era un actor", a conchis Miron Mitrea.

Rugat să ofere detalii despre discuţiile pe care le-a avut cu Adrian Severin, Mitrea a arătat că a vorbit duminică cu el şi că europarlamentul i-a arătat că "e un montaj cu diferite momente ale discuţiei", fapt despre care Mitrea arată că este de acord cu europarlamentarul.

Miron Mitrea a mai arătat că acest scandal afectează în special imaginea UE, precizând că "sunt oameni care consideră că nu există corupţie în UE şi care nu cred în UE". "Ei bine, există corupţie peste tot", a adăugat el.

În opinia sa, în mod cert a existat un interes pentru pătarea imaginii lui Severin, dar că asta nu înseamnă că toţi adversarii săi politici s-au gândit sau au folosit această metodă, referindu-se la articolul din The Sunday Times. "Astea-s speculaţii", a încheiat Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici