Mîrza(PSD):Băsescu vrea modificarea Constituţiei când o încalcă pe actuala şi un "nou Boc" la Guvern

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu vrea modificarea Constituţiei când "calcă în picioare" actuala Constituţie şi este preocupat de relansarea PDL şi doreşte înlocuirea lui Boc cu un alt Boc în timp ce populaţia sărăceşte de la o zi la alta.

Urmărește
7 afișări

Mîrza a spus, într-o conferinţă de presă, că, în timp ce preţurile o iau razna şi populaţia sărăceşte de la o zi la alta, preşedintele Traian Băsescu are ca principală preocuparea relansarea PDL şi recâştigarea alegerilor de acest partid.

"Se vede încă o dată că România nu a fost guvernată şi că PDL nu s-a ocupat să guverneze bine, ci doar a fost preocupat de afacerile portocalii şi atragerea banului public în puşculiţa portocalie", a spus Mîrza.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu vorbeşte despre modificarea Constituţiei cu actuala Constituţie "sub talpă".

"Preşedintele încalcă actuala Constituţie pentru că trebuie să fie echidistant politic. Nu e mai legal un partid de la guvernare decât un partid din opoziţie. Nu e permis unui preşedinte să se ocupe de soarta PDL şi a lui Boc", a spus senatorul PSD.

Mîrza a mai spus că la CNC al PDL s-a văzut că "trupa reformatoare" condusă de Monica Macovei a fost învinsă, motiv pentru care frâiele au fost preluate de Traian Băsescu.

El a arătat că premierul Emil Boc va fi înlocuit cu "un nou Boc", cu un premier care va răspunde la fel comenzilor de la Cotroceni.

Senatorul PSD a mai spus că după declaraţiile lui Emil Boc, mai sunt 17 zile până când România va ieşi din criză.

"Mai avem de aşteptat până în 31 martie la ora 12 noaptea până ieşim din criză, după cum spunea Boc. Adică din 1 aprilie România nu va mai fi în criză. S-ar putea însă ca până atunci să nu mai fie Boc prim ministru şi nici şeful PDL", a spus Mîrza.

El a arătat că se aşteaptă ca secretarul general al PDL, Vasile Blaga, să înceapă o serie de atacuri la adresa lui Emil Boc care să-l facă incompatibil cu funcţia de preşedinte al PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la a doua parte a reuniunii PDL de la Vila Lac 1 şi a susţinut necesitatea revizuirii Constituţiei, în sensul reducerii numărului de parlamentari şi clarificării condiţiilor de suspendare a şefului statului, a declarat, duminică seară, Valeriu Turcan.

El a mai spus că, de asemenea, preşedintele Traian Băsescu a evocat posibilitatea introducerii în legea fundamentală a unui plafon de 3% în cazul deficitului la bugetul de stat, ca "o măsura de prevenire a populismului electoral".

"Preşedintele României a insistat asupra nevoii ca PDL să explice eforturile susţinute făcute de Guvern şi de majoritatea parlamentară în domeniul reformării statului şi gestionarii efectelor crizei economice internaţionale. Preşedintele Traian Basescu a participat la cea de-a doua parte a reuniunii Partidului Democrat Liberal, consacrată priorităţilor guvernării", a mai afirmat Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici