Antonescu a ţinut să precizeze că toate „situaţiile sau actele guvernamentale” care au fost acuzate a încălca statul de drept şi Constituţia au fost acte perfect legale, perfect constituţionale, iar dacă unele hotărâri, de exemplu ale Guvernului, au fost socotite de către Curtea Constituţională a excede sau a încălca anumite prevederi ale Constituţiei, Guvernul a luat act şi măsurile imediate au fost sau urmează să fie luate.
„S-a vorbit despre revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi amintesc că Legea nr. 35/1997 privitoare la funcţionarea acestei instituţii prevede explicit posibilitatea revocării, iar decizia 732 a Curţii Constituţionale a României din 10 iulie 2012 confirmă acest lucru”, a spus preşedintele interimar.
Potrivit lui Antonescu, în urma unei discuţii cu Victor Ponta, şeful Executivului este „deschis”, în măsura în care premierul are puterea constituţională, şi deocamdată nu o are, să opereze o schimbare.
„Se poate discuta la nivelul Parlamentului o asemenea variantă, pentru că Parlamentul, conform legii pe care am invocat-o şi conform Constituţiei României, poate să opereze o nouă schimbare, poate să învestească un Avocat al Poporului agreat de toate partidele politice din Parlament”, a arătat Crin Antonescu.