Mitrea: Grupuri politico-economice mafiote folosesc poliţişti şi procurori DNA în lupta dintre ele

Grupuri politico-economice de inspiraţie mafiotă, cu legături în lumea interlopă şi în fosta Securitate, încearcă, folosind poliţişti şi procurori, inclusiv de la DNA, să-şi impună propria ordine în România, susţine Miron Mitrea, într-o postare pe blogul personal referitoare la recentele arestări.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Grupuri politico-economice mafiote folosesc poliţişti şi procurori DNA în lupta dintre ele

Mitrea: Grupuri politico-economice mafiote folosesc poliţişti şi procurori DNA în lupta dintre ele

"Arestările care ţin publicul lipit de televizor de câteva săptămâni încoace sunt lucruri mult mai grave decât joaca unui păpuşar. Fireşte, personajele pe care presa le tot prezintă ca fiind în spatele lucrurilor au şi ele contribuţia lor, dar nu sunt nici pe departe autori unici. Fenomenul la care asistăm nu s-a pornit acum, el are rădăcini mult mai adânci şi, din această cauză, pune în pericol stabilitatea statului român", scrie Mitrea.

El afirmă că "ceea ce vedem astăzi sub forma unor arestări, descinderi, anchetări, destituiri de şefi din MAI este o etapă dintr-un război cumplit".

"Grupuri politico-economice de inspiraţie mafiotă, cu legături atât în lumea interlopă, cât şi în fosta securitate, luptă de ani buni de zile să controleze statul român. Ele n-au apărut peste noapte şi au mai încercat să preia controlul ori de câte ori au simţit că statul este slab. Acum încearcă din nou să-şi impună propria ordine. Aşa că fiecare grup se luptă să-şi traseze teritoriul şi să-şi stabilească raportul de forţe cu celelalte grupuri. Să stabilească cine de cine ascultă. Lupta este pe viaţă şi pe moarte, iar armele folosite sunt pe măsură", susţine Mitrea.

El adaugă că "dacă pe vremea lui Al Capone, în America, mafioţii se luptau cu bâte, pistoale şi mitraliere, grupurile de inspiraţie mafiotă de la noi se răfuiesc astăzi folosind fragmente din instituţii ale statului".

"Un grup asmute trei procurori împotriva altui grup, iar acesta răspunde trimiţând pe capul rivalilor patru poliţişti. Un al treilea grup profită şi el de situaţie şi trimite câte doi procurori DNA pe capul fiecăruia dintre cele două grupuri aflate în război deschis. Asta se întâmplă în aceste zile în România. Spuneam că grupurile de inspiraţie mafiotă n-au apărut peste noapte. Istoria lor este lungă şi porneşte chiar dinainte de decembrie ’89. În atâţia ani, ele au ajuns să controleze oameni politici din toate partidele, oameni din poliţie, din procuratură şi, din păcate, din justiţie. Astăzi, se folosesc de aceştia ca să se răfuiască între ei şi, mai grav, să se lupte cu statul român. Având o influenţă atât de vastă, grupurile de inspiraţie mafiotă au ajuns să fabrice şi să controleze dosare, să declanşeze anchete sau să le oprească brusc", susţine Mitrea.

Potrivit acestuia, în războiul care se desfăşoară în aceste zile nu sunt implicate numai grupurile de inspiraţie mafiotă, "deşi ele l-au pornit".

"Unii procurori din DNA, din Procuratura Generală, unii poliţişti din anumite structuri au intervenit şi ei şi încearcă să câştige putere şi influenţă. Am spus unii, pentru că, din fericire, sunt şi oameni oneşti în respectivele instituţii. Cum sunt şi în afaceri, şi în societatea civilă şi chiar în politică. Oameni care înţeleg că toate aceste lupte sunt extrem de periculoase pentru stabilitatea statului român. O stabilitate de care depinde existenţa noastră viitoare. O stabilitate de care depinde dacă vom trăi vreodată într-o societate a legii şi ordinii, a echilibrului, a democraţiei şi a ierarhiei corecte a valorilor sau dacă vom intra în haos, fără speranţă de redresare", încheie Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici