Moldovan despre Roberta Anastase: Nu cred că un astfel de exemplar reprezintă femeile

Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan afirmă că ideea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, de a monta plastic în zonele unde are acces publicul e un "cretinism", adăugând, atunci când i s-a spus că face declaraţia de Ziua Femeii, că nu crede că "un astfel de exemplar" reprezintă femeile.

Urmărește
8 afișări

"Am auzit la doamna Anastase nişte cretinisme că vrea să pună plastic în Camera Deputaţilor. Acolo e o arhitectură anume, nu punem plasticuri să nu strige cineva la doamna Anastase că fură voturi", a spus Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Când un jurnalist i-a atras atenţia că este Ziua Femeii şi că ar trebui să-i spună "La mulţi ani" preşedintelui Camerei Deputaţilor, Radu Moldovan a replicat: "Nu cred că reprezintă femeile un astfel de exemplar".

Purtătorul de cuvânt al PSD a făcut aceste declaraţii criticând decizia guvernanţilor de a interzice accesul publicului la şedinţa în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii.

"Oamenii aceştia sunt rupţi de lume. Când spun acest lucru ţin cont şi de decizia tâmpită de luni prin care au încălcat Constituţia, interzicând unor oameni să participe la şedinţa de angajare a răspunderii. Avem un articol din Constituţie care spune că şedinţele Parlamentului sunt publice, cu excepţia unor cazuri deosebite când, prin votul plenului reunit, se ia decizia ca ea să fie secretă", a explicat Moldovan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a respins, marţi, acuzaţiile opoziţiei şi a distribuit presei stenograma şedinţei de luni a Biroului Permanent, precizând că s-a decis în unanimitate ca la şedinţa pentru asumarea răspunderii Guvernului să fie prezentă doar presa.

"Discuţiile au fost puţine şi am precizat că, până în momentul în care nu vom reuşi securizarea, să nu avem invitaţi. Am supus la vot, s-a adoptat în unanimitate, au fost prezenţi din toate grupurile parlamentare", a precizat Anastase. Ea a mai spus că, aşa cum arată şi stenograma, nu a existat nicio intervenţie până la vot din partea membrilor Biroului Permanent.

Interzicerea accesului cetăţenilor la balcoanele sălii de plen, marţi, la asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii a fost supusă la vot în şedinţa Biroului Permanent al Camerei de luni, conform stenogramei publicate pe site-ul acestei instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici