Moldovan: În Bistriţa-Năsăud nici muştele nu zboară fără autorizaţie de la Ioan Oltean

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că vicepreşedintele PDL Ioan Oltean este "stăpânul judeţului" şi că nici măcar "muştele nu zboară fără autorizaţia" acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

Radu Moldovan a făcut aceste declaraţii după ce a comentat subiectul şoselei de centură a Bistriţei, despre care Ioan Oltean a spus că se va construi, însă pe un alt traseu decât cel stabilit iniţial.

"În Bistriţa-Năsăud, nici muştele nu zboară fără autorizaţie de la Ioan Oltean. E chiar real lucrul acesta. Din păcate, lumea e foarte speriată şi nu vrea să spună. Mi-ar plăcea să aduc nişte oameni de afaceri în faţa presei să spună cum se lucrează în judeţ, cum se iau licitaţii, cum cheltuie banul public, cât se ia înapoi. În momentul de faţă avem un stăpân absolut al judeţului, care se numeşte Ioan Oltean, lucru bun sau rău, nu ştiu. Va rămâne de văzut. Eu nu cred că e bine ca cineva să fie stăpân şi, dacă nu are timp să vină până la Bistriţa sau să răspundă la telefon, să nu se întâmple ceva că nu am apucat să vorbim cu Ioan Oltean", a declarat Moldovan.

El a spus că ar fi păcat ca şoseaua de centură ocolitoare a Bistriţei să nu se facă, fiindcă s-ar pierde sume importante.

"E păcat pentru Bistriţa, pentru judeţ, pentru oameni, ca 174 de milioane de euro care puteau să intre în acest judeţ să se piardă din cauza capriciilor unor politicieni", a afirmat Moldovan.

El a relatat că, în 2009, în vară, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a fost convocat să se întâlnească cu premierul Emil Boc într-o vizită pe care a făcut-o la Bistriţa.

"Premierul, de faţă cu toţi ceilalţi, i-a cerut sprijinul primarului pentru această centură de sud. Primarul a făcut demersurile necesare ca să nu încurce lucrările. Au venit campaniile electorale, PDL a trimis scrisori unor oameni care locuiau pe traseul centurii de sud în care scriau că Moldovan şi cu Creţu şi toţi ai lor distrug habitatul Bistriţei. Am crezut că, după ce au trecut campaniile, o să-şi dea şi ei seama de tâmpenie şi vor continua proiectul centurii de sud. Acum încep să o dea din nou de gard fiindcă se apropie alegerile şi nu ştiu ce să le spună oamenilor. E păcat că se pierde investiţia", a spus Moldovan.

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud a spus că el îşi doreşte ca această centură să se facă, chiar dacă PDL îşi va aroga toate meritele.

"Eu chiar îmi doresc să se facă. În fond, e o realizare a PDL. Eu nu-i înţeleg nici electoral, fiindcă lumea ştie că au Ministerul Transporturilor, CNADNR. Sunt atât de rupţi de lume", a spus el.

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, declara recent că şoseaua de centură ocolitoare a Bistriţei ar putea fi realizată pe alt traseu decât cele avansate până acum.

Consiliul Local Bistriţa a fost de acord, la începutul lunii septembrie 2010, cu traseul şoselei de centură a oraşului propus de CNADNR, în pofida opoziţiei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a anunţat că nu va elibera certificat de urbanism pentru această investiţie.

Potrivit proiectului întocmit de firma Iptana, centura de sud ar fi urmat să se desprindă din DN 17 înainte de localitatea Viişoara, să treacă prin sudul municipiului Bistriţa, să intre în zona intravilană, să traverseze Dealul Codrişor, un drum judeţean şi altul comunal şi apoi să reintre în DN 17 în localitatea Livezile. Şoseaua ar fi urmat să traverseze pe cinci kilometri zone locuite.

Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud nu a fost de acord însă cu acest traseu şi nu a eliberat certificatul de urbanism, motivând că agreează un traseu prin nordul oraşului. Divergenţele între cele două părţi au dus la amânarea luării unei decizii la nivelul Ministerului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici