Moldovan (PSD) a citit în plen mesajul lui Viktor Orban, în timpul disputelor pe procedură

Deputatul PSD Radu Moldovan a citit, miercuri seară, în plenul Parlamentului, mesajul transmis ardelenilor de premierul Ungariei, Viktor Orban, deşi nu se căzuse încă de acord dacă Parlamentul va adopta o hotărâre de protest faţă de acest mesaj.

Urmărește
5 afișări

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a respins propunerea PSD şi PNL de modificare a ordinii de zi a plenului pentru adoptarea unei hotărâri de protest faţă de mesajul lui Viktor Orban.

Pe lângă invocarea unor prevederi regulamentare, potrivit cărora ordinea de zi nu poate fi modificată în timpul procedurii dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură, Frunda a afrimat şi că adoptarea acestei hotărâri ar trebui amânată, pentru ca senatorii şi deputaţii să aibă cunoştinţă şi de mesajul faţă de care ar urma să se protesteze.

În replică, deputatul PSD Radu Moldovan a venit la microfon şi a citit mesajul respectiv, care se încheia cu cuvintele: "Să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile şi ţările care au avut un scop bine definit, de a aţâţa naţiunile şi a desena graniţe la care ei să fie în continuare dirijori".

PSD şi PNL au insistat pentru adoptarea hotărârii de protest, chiar cu riscul suspendării şedinţei în care urma să se voteze moţiunea de cenzură pe care au depus-o.

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, în acest sens, că pentru USL adoptarea acestei declaraţii a Parlamentului este mai importantă decât moţiunea de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici