Momentul bizar al dezbaterii Trump-Harris: fostul preşedinte afirmă că imigranţii mănâncă animale de companie

Casa Albă a declarat că republicanii răspândesc afirmaţii false periculoase despre imigranţii haitieni, după ce candidatul la vicepreşedinţia SUA, JD Vance, şi alţi republicani de top au postat mesaje sociale în care îi acuză pe haitieni că mănâncă pisici şi alte animale de companie.

Urmărește
2135 afișări
Imaginea articolului Momentul bizar al dezbaterii Trump-Harris: fostul preşedinte afirmă că imigranţii mănâncă animale de companie

„Ceea ce ne îngrijorează profund este că avem acum oficiali aleşi în Partidul Republican care promovează, ştiţi, încă o teorie a conspiraţiei care încearcă doar să divizeze oamenii pe baza minciunilor şi, să fim sinceri, pe baza unui element de rasism”, a declarat marţi John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională.

Candidatul republican la vicepreşedinţie JD Vance a amplificat naraţiunea despre „imigranţii ilegali haitieni” într-o postare din 9 septembrie pe X care spunea: „Rapoartele arată acum că oamenilor le-au fost răpite şi mâncate animalele de companie de oameni care nu ar trebui să fie în această ţară”.

Marţi, Trump a postat pe Truth o fotografie cu el cu pisici şi raţe.

Poliţia şi oficialii din Springfield au declarat că nu există cazuri generalizate de imigranţi haitieni care fură animale de companie pentru a le mânca, scrie Reuters.

În timpul dezbaterii, la tema privind imigraţia ilegală, Trump a susţinut că imigranţii „mănâncă animalele de companie” într-un oraş din Ohio. Fostul preşedinte SUA a repetat afirmaţia nefondată potrivit căreia imigranţii mănâncă animalele de companie într-un oraş din Ohio, forţând moderatorul de la ABC să îi spună că nu există nicio dovadă în acest sens.

„În Springfield, ei mănâncă câinii, oamenii care au venit, mănâncă pisicile... mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo. Şi asta se întâmplă în ţara noastră şi este o ruşine”, a declarat fostul preşedinte.

„Aţi adus vorba de Springfield, Ohio, iar ABC News a contactat administratorul oraşului de acolo. Acesta ne-a spus că nu au existat rapoarte credibile cu privire la afirmaţii specifice potrivit cărora animalele de companie ar fi fost rănite, vătămate sau abuzate de persoane din comunitatea imigranţilor”, i-a spus moderatorul ABC News, David Muir, lui Trump.

În replică, fostul preşedinte a spus că „aşa s-a spus la televizor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici