MONITORUL APĂRĂRII | Viitorul forţelor de operaţii speciale în 2020. Opinia colonelului Daniel Ilie, fost şef al Componentei pentru Operaţii speciale VIDEO

Colonelul inginer Daniel Ilie, fost şef al Componentei pentru Operaţii speciale, a atras atenţia că în 2020 România trebuie să realizeze o nouă strategie de apărare, în condiţiile în care ultima expiră în 2019, iar un model pentru realizarea unei noi abordări ar putea fi stategia militară a NATO care a fost semnată în luna mai şi care identifică două tipuri de ameninţări majore.

Urmărește
1149 afișări

"Strategia de apărare 2015-2019 expiră anul acesta, le va fi destul de greu celor din forţele speciale ca pentru 2020 să-şi adapteze capabilităţile", a declarat Daniel Ilie.

Principalele idei exprimate de Daniel Ilie:

- Dacă avem îngrijorări ca state, ca ţări, trebuie să ne pregătim şi răspunsuri la astfel de potenţiale riscuri, vulnerabilităţi sau ameninţări, indiferent de natura lor, şi printre instrumentele pe care un stat le are la îndemână pentru a asigura securitatea cetăţenilor, instrumente diplomatice, politice, economice sunt şi cele militare, în speţă forţele de operaţii speciale pentru că dacă avem atâtea îngrijorări şi beneficiem de prognoze pentru 2020 şi apoi mediul în care trăim şi vom fi nevoiţi să operăm trebuie să ne pregătim şi aceste capabilităţi.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici