- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.10.2019, 07:20)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moţiunea de cenzură, citită în plen. Parlamentul, aproape gol: Doar 128 de parlamentari, prezenţi în sală, din totalul de 465/ Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziţia adunată nu face 233 voturi | VIDEO
Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent” a fost citită, joi, în plenul reunit al Parlamentului. 128 de parlamentari au fost prezenţi în sala de plen la citirea moţiunii. Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură
Urmărește
4457 afișări
Moţiunea de cenzură, citită în plen. Parlamentul, aproape gol: Doar 128 de parlamentari sunt prezenţi în sală, din totalul de 465
UPDATE Turcan, despre moţiune: Continuăm negocierile cu parlamentarii. Vor fi mult peste 233 de voturi
Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a afirmat, joi, că partidul va continua negocierile cu parlamentarii privind moţiunea de cenzură şi că vor obţine cu mult peste 233 de voturi. Liberalul a adăugat că Guvernul Dăncilă va ajunge istorie.
„Deja nu o să mai începem să vorbim despre cifre. Cert e că momentele pe care noi ni le-am asumat le-am îndeplinit. Am spus că vom depune moţiunea de cenzură atunci când numărul de semnături va fi mai amre decât numărul de voturi necesar pentru a trece această moţiune. Că vor fi 246 sau 240, cert e că vor fi mult peste 233 şi că Guvernul Viorica Dăncilă va ajunge istorie (...) Continuăm negocierile cu orice parlamentar care doreşte şi se poate delimita de acest Guvern. Aşa cum spunea cineva, urmează un Black Friday. E foarte clar că acest guvern va folosi toate mijloacele din dotare astfel încât să oprească votul la moţiune. Va fi o bătălie a forţei caracterului", a declarat Raluca Turcan, în Parlament, după citirea moţiunii de cenzură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Deputatul PNL a adăugat că timpul curge în defavoarea Guvernului PSD şi că zilele acestuia sunt numărate.
"Momentul important e votarea moţiunii când Guvernul şi PSD îşi vor afla sfârşitul. Mobilizarea PNL a fost maximă şi am fost majoritari în plenul reunit. Aşadar nu am avut emoţii. Suntem în negocieri permanente şi aşa cum am spus, dincolo de 237 semnături asumate discuţiile au fost mult mai multe şi avem mai multe angajamente ferme. Considerăm că zilele Guvernlui sunt numărate, timpul curge în defavoarea lor", a declarat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, joi, după citirea moţiunii de cenzură în plenul reunit", a mai spus Turcan.
UPDATE Meleşcanu, despre moţiune: Politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri. Nu avem emoţii
Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu a afirmat, joi, că Guvernul PSD nu are de ce să aibă emoţii în privinţa moţiunii de cenzură, deoarece „politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri”. El a adăugat că până la decizia instanţei privind excluderea sa din ALDE va rămâne membru afiliat PSD.
"Lucrurile sunt foarte clare, până la urmă orice moţiune se bazează pe numărul de voturi. Vom vedea joi care este balanţa. (...) Politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri. Nu avem cum să ne facem emoţii. Vom vedea ce se întâmplă", a declarat Meleşcanu, joi, după citirea moţiunii de cenzură în Parlament.
Întrebat cu ce partid ţine dintre PSD şi ALDE, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Eu ţin cu echipa câştigătoare. După cum ştiţi am fost exlus din partid. Am o procedură la tribunal, o cerere privind anularea acestei decizii. Până la decizia judecătorească, va trebui să fiu şi eu într-un grup afiliat şi voi fi afiliat în grupul PSD”.
UPDATE Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziţia adunată nu face 233 voturi
Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că i se pare în continuare că moţiunea e neserioasă.
„Moţiunea trece cu 233 de voturi. PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari, dar avem o veste bună, nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză. (...) Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă, nu văd nici un lider desprins pentru cele cinci partide, şi cred că este un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Nici măcar nu ştiu sau să ne spună cineva cine va fi premierul, sau un program de guvernare schiţat”, a declarat Marcel Ciolacu, după plenul reunit al Parlamentului în care s-a citit moţiunea de cenzură.
El a amintit de moţiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Ungureanu, care a trecut.
„Ştiţi că a existat o moţiune care a trecut, atunci când a căzut guvernul Ungureanu. Spre surprinderea mea, culmea, atunci tot domnul Victor Ponta era implicat. Atunci a avut şi un program şi ştiau cineva va fi premier. Cam asta e diferenţa”, a adăugat Ciolacu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că a avut discuţii cu Viorica Dăncilă.
„Am avut, întotdeauna am discuţii cu doamna premier, în fiecare zi, şi de câte ori este nevoie. Nu am discutat nici de declaraţiile doamnei premier, nici despre declaraţiile mele”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuţii cu premierul Viorica Dăncilă.
UPDATE Parlamentul, aproape gol la citirea moţiunii de cenzură. Doar 128 de parlamentari sunt în sală
Parlamentarii lipsesc, joi, de la citirea moţiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului. Doar 128 de parlamentari sunt prezenţi în sala de plen, din totalul de 465.
Preşedintele de şedinţă, Teodor Meleşcanu, a afirmat că din totalul de 465 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa doar 128.
UPDATE Liberalul Florin Cîţu citeşte moţiunea de cenzură în plenul Parlamentului
128 de parlamentari sunt în sala de plen la citirea moţiunii.
Moţiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.
Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, în contextul votului de miercuri. Acesta a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia.
Numele moţiunii de cenzură iniţiată de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În textul documentului obţinut de MEDIAFAX, Opoziţia vorbeşte despre şansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD şi despre „incompetenţa” premierului Viorica Dăncilă.
Partidele de Opoziţie susţin, în textul moţiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă poate fi numit „guvernul şanselor ratate pentru România”. Totodată, în document este precizat că România a pierdut aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate ţării noastre.
O altă „ratare” amintită de partidele de opoziţie în moţiune vizează autostrăzile. Încă un motiv pentru demiterea Guvernului Dăncilă îl reprezintă taxele introduse prin Ordonanţa „Lăcomiei”. Şi noul an şcolar este un argument al Opoziţiei invocat în moţiunea de cenzură.
Opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a eliminat recursul compensatoriu, astfel au fost eliberate persoane condamnate pentru infracţiuni cu violenţă, care între timp au şi recidivat.
Formaţiunile din Opoziţie propun ca soluţie un guvern mai suplu, cu doar 15 ministere, o echipă formată din oameni competenţi.
„Putem să anticipăm încă de acum faptul că soluţia benefică pentru România înseamnă un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră. Soluţia după demiterea Guvernului PSD mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi către prosperitatea reală a fiecărui român. Astfel, vom putea reaşeza România pe drumul ei firesc: prin investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creştere economică solidă bazată pe producţie şi exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, arată textul moţiunii de cenzură.
Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.
Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda şi senatorii social-democraţi Paul Stănescu şi Viorel Arcaş sunt cei trei parlamentari care nu au votat miercuri.
Ulterior, Paul Stănescu a explicat că toţi trei au uitat să voteze „pentru” ordinea de zi şi implicit pentru citirea moţiunii în Parlament.
Ludovic Orban a declarat că la felul în care au decurs lucrurile în plenul reunit de miercuri, după evaluările parlamentarilor PNL vor mai fi încă şapte voturi de susţinere a moţiunii, pe lângă cei 237 de semnatari ai acesteia.
„Am convingerea că toţi semnatarii şi toţi cei care vor să voteze moţiunea de cenzură, vor fi prezenţi joia viitoare şi vor vota pentru căderea acestui Guvern”, a conchis Orban.
La finalul plenului de miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a spus că, din punct de vedere matematic, PSD a pierdut majoritatea în Parlament, însă rămâne de văzut la moţiune, dacă opoziţia va strânge cele 233 de voturi necesare adoptării.
În schimb, senatorul PSD Mihai Fifor a susţinut că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.
De asemenea, preşedintele PSD Viorica Dăncilă i-a acuzat, miercuri seară, pe parlamentarii Opoziţiei că fug de propria moţiune de cenzură, precizând că aleşii au demonstrat că nu au suficiente voturi pentru ca aceasta să treacă de Parlament. Premierul a reiterat ideea potrivit căreia moţiunea de cenzură nu va trece.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36