Moţiunea de cenzură a fost depusă
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, iniţiată de PSD, a fost depusă, luni, la Biroul Permanent al Senatului şi la Camera Deputaţilor.
Moţiunea de cenzură a fost depusă la Senat
Moţiunea de cenzură, intitulată "1000 de zile de haos - sfârşitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari.
Delegaţia PSD care adus textul documentului la Biroul preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost alcătuită din Titus Corlăţean, Cristian Diaconescu şi Dan Mircea Popescu.
Titus Corlăţean, secretar general al PSD, a declarat, la ieşirea din biroul lui Văcăroiu, că numărul de semnături de susţinere a moţiunii este "mult peste necesarul în astfel de situaţii".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
La puţin timp după depunerea la Senat, moţiunea de cenzură a fost depusă şi la Camera Deputaţilor.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că a primit din partea PSD textul moţiunii de cenzură şi că aceasta a fost depusă de un partid serios şi se aşteaptă ca semnăturile să fie "cum trebuie".
Preşedintele Camerei a adăugat că, pentru început, trebuie convocate Birourile Permanente ale celor două Camere, luni după-amiază sau marţi dimineaţă.
Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, moţiunea de cenzură trebuie prezentată Camerelor reunite în termen de cel mult cinci zile de la depunere.
Legea fundamentală prevede că moţiunea trebuie dezbătută în trei zile de la prezentarea în Parlament.
Secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu (PSD) a declarat că moţiunea ar urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului în ziua de joi, 27 septembrie, şi să fie dezbătută săptămâna viitoare, probabil luni sau marţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO