Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, citită în plenul Parlamentului

Parlamentarii s-au reunit, luni, în plen comnun, pentru asculta textul moţiunii de cenzură "Marea păcăleală PDL-PSD", citit de Varujan Vosganian, moţiunea urmând să fie dezbătută şi votată, miercuri, conform deciziei conducerilor celor două Camere ale Parlamentului.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, citită în plenul Parlamentului

Moţiunea de cenzură PNL-UDMR, citită în plenul Parlamentului (Imagine: Mediafax Foto)

La şedinţa de plen consacrată prezentării moţiunii de cenzură şi-au înregsitrat prezenţa 276 de senatori şi deputaţi, fiind absenţi 195 de parlamentari.

Liderii PNL şi UDMR au depus lunea trecută, la biroul preşedintelui Senatului, moţiunea de cenzură "Marea păcăleală – PDL-PSD", semnată de 124 de parlamentari ai Opoziţiei şi care vizează "sancţionarea a patru luni de eşec în ceea ce priveşte politicile fiscal-bugetare".

"Moţiunea de cezură cuprinde o primă parte, care sancţionează modul în care, prin demagogie, Guvernul a fost recidivist în a nu-şi îndeplini promisiunile, apoi o componentă legată de falimentul politicii bugetar-fiscale, cu cifre care arată subfinanţare şi compromiterea reformei în numeroase domenii. Alocăm apoi un spaţiu amplu OUG 37/2009, care vizează structurile administraţiei locale şi compromite dreptul la cariera fuincţionarilor publici. A patra componentă e legată de o concluzie care spune că, în loc să lupte împotriva crizei, Guvernul nu face decât să fie un factor de agravare a acesteia, astfel încât, lesne de înţeles, prima măsură anticriză pe care o propunem este demiterea Guvernului PDL-PSD", a declarat atunci senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru de Finanţe.

În textul moţiunii de cenzură, parlamentarii PNL şi UDMR propun demiterea Guvernului PDL-PSD, ca primă măsură în lupta eficientă anticriză, după 17 pagini de critici, reproşuri şi acuze legate de politica fiscal-bugetară şi măsurile luate de Executiv, pentru repolitizarea şefilor de deconcentrate şi promisiunile neonorate.

"Se tot dă vina pe criza economică. Să încetăm cu această justificare. Cea mai mare parte din observaţiile cuprinse în prezenta moţiune de cenzură nu au drept cauză criza economică, ci modul în care o guvernare defectuoasă naşte noi surse de criză. România are nevoie de un guvern care să depăşească efectele crizei, nu de un guvern care să-şi justifice eşecurile prin criză. România este în criză economică, dar actualul Guvern PSD-PDL este un factor de agravare a crizei. Motiv pentru care, ca o primă măsură eficientă de luptă împotriva crizei economice, propunem demiterea actualului Guvern", se arată în finalul textului moţiunii de cenzură a PNL-UDMR.

Semnatarii au menţionat în debutul moţiunii de cenzură că "Ordonanţa de Urgenţă nr. 34⁄2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale marchează eşecul politicii bugetar-fiscale a Guvernului PDL- PSD".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici