Mureş: Peste 2.000 de persoane, aşteptate la alegerile parţiale pentru funcţia de primar la Apold

Peste 2.000 de persoane sunt aşteptate, duminică, să participe la alegerile parţiale de la Apold, pentru postul de primar, devenit vacant după ce prefectul de Mureş, Marius Paşcan, l-a demis pe Nicolae Colceriu (PSD) în urma unei condamnări cu suspendare, tarnsmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
9 afișări

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş, Cristina Manoilă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că duminică vor fi aşteptate să opteze între cei patru candidaţi înscrişi în cursă, între care se regăseşte şi primarul revocat din funcţie, Nicolae Colceriu (PSD), 2.244 de persoane cu drept de vot din comună.

"La Apold, s-au înscris patru candidaţi - Nicolae Colceriu, din partea PSD, Bizo Sorin Dorin, de la PNL, Emil Todoran, din partea PDL, şi Matyas Ioan, independent. Materialele în vederea votării care au căzut în sarcina noastră au costat 855 de lei plus TVA. Este vorba de 2.400 de buletine de vot şi tot atâtea timbre autocolante, patru ştampile de control - una la biroul de circumscripţie şi alte trei la secţiile de votare, 15 bucăţi de ştampile cu menţiunea «Votat», cinci în fiecare secţie. Sunt aşteptate la urne peste 2.000 de persoane, au fost 2.244 de persoane cu drept de vot în Apold la alegerile precedente", a spus Manoilă, arătând că se va folosi acea bază de date.

Potrivit lui Manoilă, buletinele de vot vor ajunge vineri la Biroul Electoral de Circumscripţie din Apold, amenajat în sediul Primăriei.

Campania electorală se va termina sâmbătă, la ora 7.00, iar procesul de votare se va desfăşura duminică, între orele 7.00 şi 21.00.

Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, declara, luni, într-o conferinţă de presă, că la Apold - unde duminică vor avea loc alegeri parţiale pentru fotoliul de primar, după ce Nicolae Colceriu (PSD) a fost revocat de prefect, în urma unei condamnări cu suspendare - s-au înregistrat trei contestaţii împotriva candidaturii acestuia, toate fiind respinse de Judecătoria Sighişoara.

Preşedintele PSD Mureş susţinea că respectă hotărârea de condamnare a lui Colceriu, dar crede că probele au fost rezultatul unei "înscenări". El arăta că sentinţa de condamnare a lui Colceriu nu prevede interzicerea drepturilor sale electorale de a alege şi de a fi ales.

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, l-a demis, la începutul lunii mai 2010, pe primarul din Apold, Nicolae Colceriu (PSD), pe baza unei condamnări a acestuia pentru fapte de corupţie.

Primarul din comuna mureşeană Apold, Nicolae Colceriu, a fost surprins de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş în flagrant, în decembrie 2005, în timp ce încasa 600 de lei de la un om de afaceri, înscris într-o licitaţie organizată de Primărie, şi a fost condamnat apoi la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare.

În momentul emiterii ordinului de destituire a sa din fruntea comunei, Colceriu se afla la al doilea mandat consecutiv ca primar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici