- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muscă cere instanţei reabilitarea
Fostul deputat Mona Muscă a solicitat Curţii de Apel Bucureşti revizuirea hotărârii judecătoreşti prin care a fost declarată colaborator al fostei Securităţi, cerere introdusă după ce CNSAS a fost declarat neconstituţional.
Muscă cere instanţei reabilitarea (Imagine: Mediafax Foto)
Cererea Monei Muscă a fost introdusă la Secţia de contencios administrativ a Curţii, iar în 30 iunie, în urma dezbaterilor, s-a decis că judecarea acţiunii este de competenţa Secţiei civile.
Astfel, invocându-se necompetenţa funcţională, instanţa a decis scoaterea de pe rol a acţiunii, iar vineri, 11 iulie, dosarul va fi trimis la Secţia a lll-a civilă a Curţii de Apel Bucureşti, pentru judecare.
Muscă a demisionat din Parlament în 7 martie 2007, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAS conform căreia a făcut poliţie politică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Mona Muscă s-a retras din PLD şi din Camera Deputaţilor, după ce Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare a acesteia cu Securitatea, iar contestaţia ei a fost respinsă de instanţa de judecată.
Curtea Constituţională a decis, în 31 ianuarie, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS.
După verdictul de colaborare cu Securitatea, CNSAS a făcut plângere împotriva lui Muscă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Surse judiciare susţin că se prefigurează o soluţie administrativă, prin aplicarea articolului 18 indice 1 din Codul penal, care dă posibilitatea magistratului să dezincrimineze în activitatea sa judiciară anumite fapte prevăzute de legea penală (infracţiuni).
Presa a relatat, recent, că Mona Muscă ar putea reveni în politică, lideri ai PDL exprimându-şi susţinerea faţă de aceasta şi faţă de o eventuală candidatură a sa pentru un mandat parlamentar. Mona Muscă a transmis, ulterior, că nu a declarat niciodată nimănui că s-ar întoarce în politică.
Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a apreciat că Mona Muscă ar trebui să revină în politică şi că va încerca să o convingă pe ea, dar şi pe liderii PDL să ia o decizie în această privinţă.
Preşedintele PDL, Emil Boc, susţinea că dacă Mona Muscă îşi va manifesta intenţia de a reveni în PDL şi de a candida, în sistemul de vot uninominal, în Parlament, el îşi exprimă disponibilitatea de a discuta despre acest lucru în Biroul Permanent Naţional.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan declara că nu a avut o discuţie cu Mona Muscă. "Dânsa, cândva, mai demult, şi-a exprimat părerea că, în condiţiile votului individual, atunci se va gândi şi va lua o decizie, pentru că are posibilitatea, în condiţiile unui vot uninominal, să se adreseze direct şi să fie pusă faţă în faţă cu opinia alegătorilor", a explicat Stolojan.
El mai arăta că, din puncul său de vedere, "ceea ce a făcut Mona Muscă în calitate de politician după 1989 este cu mult deasupra a ceea ce au făcut foarte mulţi dintre cei care au fost astăzi pe scena politică".
Europarlamentarul PDL Sorin Frunzăverde declara recent, referindu-se la informaţiile privind revenirea Monei Muscă în politică, la alegerile parlamentare, că se opune revenirii acesteia în partid, pentru că aceasta a fost colaborator al Securităţii.
În 29 martie, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara, referitor la revenirea în politică a Monei Muscă, că el este "adeptul principiilor" şi că, "din moment ce CNSAS a spus într-un fel, rămâne aşa".
El a ţinut să precizeze că nu se poate ca o problemă să fie abordată într-un fel în cazul unei persoane care îţi este coleg de partid şi altfel pentru cineva din afara partidului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO