Năstase: "Alma-o altă specie de oameni?"

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Adrian Năstase scrie pe blog că a găsit pe internet, în timp ce căuta articole despre "schimbarea scaunelor la BP-ul Camerei, de către Roberta Alma Anastase", câteva lucruri interesante, cum ar fi un material intitulat "Alma - o altă specie de oameni?".

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Năstase: "Alma-o altă specie de oameni?"

Năstase: "Alma-o altă specie de oameni?" (Imagine: Mediafax Foto)

Menţionând că mai mulţi prieteni i-au atras atenţia asupra faptului că, la concurenţă cu Acordul cu FMI, ziarele tratează, "suculent", schimbarea scaunelor în Biroul Permanent al Camerei de către Roberta Alma Anastase, deputatul PSD spune că a găsit, căutând pe internet articole referitoare la acest "subiect monden", câteva lucruri interesante.

"Iată, în www.acasamagazin.ro/acasa «Alma îşi susţine ultimul spectacol», un fragment amuzant: «Franco o roagă pe Alma să n-o părăsească pe Roberta şi Alma este impresionată de această discuţie. Roberta o vede plângând şi îl insultă pe Franco, fiind convinsă că el a făcut-o să plânga. Mai târziu, află de la Diego că Alma este foarte preocupată de soarta ei….»", scrie Năstase, adăugând că speră să nu fie transferate astfel de telenovele la Parlament.

Deputatul PSD scrie că a mai găsit pe www.descopera.ro/maratonul-misterelor un articol interesant: "Alma - o alta specie de oameni?".

"Şi m-am speriat («Acum câteva sute de ani pastorii din Asia Centrală i-au denumit Alma. În dialectele locale termenul se traduce prin ‘om salbatic’ Dacă s-ar reuşi, într-un final, capturarea unui (unei n.b.) Alma, oamenii de ştiinţă s-ar putea confrunta cu nimeni altul decât faimosul Om din Neanderthal»", continuă el.

Revenind la Parlamentul României, Năstase apreciază că "puţin respect din partea celor cu sânge proaspăt sosiţi în Parlament" nu ar fi inutil.

"Am colaborat de-a lungul anilor cu Ion Raţiu, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Gabriel Ţepelea şi mulţi alţii - persoane cu care am avut divergenţe politice majore. Dar nu îmi aduc aminte să ne fi jignit vreodată. Oare «noua clasă politică» să fi pierdut, sub îndrumarea dirigentelui de la Cotroceni, sensul unui respect minimal în viaţa politică?", continuă el.

Adrian Năstase a ţinut totodată să facă unele comentarii pe subiectul legat de locurile în sala de şedinţă a Biroului Permanent.

El susţine că, în Biroul Permanent, membrii săi funcţionează într-o ordine de precădere, ţinând seama de funcţii (vicepreşedinţi, secretari, chestori), de mărimea grupurilor parlamentare şi, în cadrul aceleiaşi funcţii şi aceluiaşi grup politic, de ordinea stabilită de grupul respectiv.

"De aceea, aşa cum puteţi găsi şi pe site-ul Camerei, ordinea de precădere a vicepreşedinţilor Camerei este următoarea: Olteanu Ioan (PDL), Năstase Adrian (PSD+PC), Popa Daniela (PSD+PC), Olteanu Bogdan (PNL). Ordinea aceasta NU o stabileşte preşedinta Camerei. Ea derivă din configuraţia politică a Camerei şi din voinţa grupurilor politice", subliniază el.

Potrivit lui Năstase, de 20 de ani, aşezarea membrilor în jurul mesei BP se face de la zona centrală, rezervată preşedintelui, primul vicepreşedinte (Ioan Oltean) fiind aşezat pe locul din dreapta preşedintelui, al doilea vicepreşedinte (Adrian Năstase) pe locul din stânga preşedintelui, al treilea vicepreşedinte ((Daniela Popa) pe locul din drepta primului vicepreşedinte şi aşa mai departe.

"Aceasta este cutuma la Camera şi la Senat de 20 de ani. Şi este o cutumă în toate instituţiile cu reprezentare politică. Roberta Alma Anastase nu poate schimba aceste reguli, dupa gustul ei, pentru că Parlamentul nu este o societate comercială pedelistă, condusă prin telecomandă de la Cotroceni", mai scrie el.

Vicepreşedintele Camerei mai susţine că i s-a spus că Roberta Anastase nu doreşte ca el să vadă, stând alături de ea, biletele puse pe dosare de către cei care îi stabilesc cum să vorbească în şedinţe.

"Dar vă asigur că nu mă interesează deloc subiectul, opinia mea în această chestiune fiind făcută", adaugă Năstase.

În opinia sa, această atitudine a Robertei Anastase lezează poziţia şi statutul grupului PSD în Cameră, "ceea ce nu poate fi admis".

"Aşa cum nu este de admis faptul că, de trei luni, secretarii generali adjuncţi ai Camerei, ce trebuiau propuşi de PSD, nu au fost numiţi pentru că Emil Boc şi Roberta Anastase nu-l «simpatizează» pe Mihai Unghianu. Din nou o cenzură a PDL-ului la numiri făcute de PSD. Oare colegii mei nu se simt încă umiliţi de aceste atitudini? Sau de iniţiativele demagogice ale grupului PDL lansate fără consultarea PSD (spre exemplu, iniţiativa legislativă vizând pensiile parlamentarilor)", mai scrie el.

Adrian Năstase mai spune că, din câte a înţeles, soluţia găsită de preşedintele Camerei pentru a rezolva această "importantă problemă" este construirea unei mese pentru Biroul Permanent care sa fie mult mai mare. "Poate ceva asemănător noului aranjament pentru şedinţele de la CSAT, în care Băsescu stă singur la o masă (înainte, toţi membrii CSAT săteau la o singură masă!)", adaugă el.

Citeşte şi:

Anastase: Nu vreau lângă Năstase; Năstase: Poate o intimidez intelectual

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici