- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Năstase: Am rezerve despre consecinţele moţiunii, trebuie să vedem dacă există o alternativă
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea BPN, că a avut şi încă are rezerve cu privire la consecinţele votării moţiunii de cenzură şi a spus că în cazul în care Cabinetul Boc va fi demis, preşedintele Băsescu va încerca să impună o nouă variantă.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)
Năstase a spus că faptul că liderii PSD nu au fost până acum foarte clari în ceea ce priveşte atitudinea PSD la votul asupra moţiunii de cenzură iniţiate de UDMR şi PNL "a dus la unele întrebări pe care fiecare şi le-a pus".
El a respins însă informaţiile vehiculate despre posibilitatea ca unii parlamentari PSD să nu voteze moţiunea de cenzură, apreciind că astfel de "intoxicări" sunt inerente înaintea unui vot important în Parlament.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Năstase a precizat că, deşi a avut şi încă are unele "rezerve" în ceea ce priveşte consecinţele adoptării moţiunii de cenzură, va vota pentru adoptarea acesteia, întrucât există o decizie a BPN în acest sens, luată săptămâna trecută, decizie care probabil va fi reiterată luni şi de grupurile parlamentare ale partidului.
Năstase s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte eventualele scenarii care pot urma adoptării moţiunii, motivând că este prematură o asemenea discuţie despre formule viitoare de guvern.
"Să nu ne facem iluzii, Traian Băsescu va încerca să impună o nouă formulă", a adăugat el, subliniind că votul la moţiune va putea arăta dacă există în Parlament "o masă critică" pentru o soluţie comună alternativă.
Năstase a confirmat aprecierile UDMR despre faptul că, după o eventuală adoptare a moţiunii, Guvernul condus de Boc va continua să funcţioneze, cu drepturi restrânse însă.
"Este exact ceea ce se va întâmpla, Guvernul nu va mai putea, cum se pregăteşte, să dea zeci de ordonanţe de urgenţă, ignorând rolul Parlamentului şi funcţionând ca un guvern al PDL, nu al României", a spus el.
Fostul premier s-a arătat rezervat şi în ceea ce priveşte eventuale negocieri PNL-PSD ulterioare moţiunii, arătând că iniţierea acestora depinde de ceea ce se va întâmpla la votul din Parlament pe moţiune.
Întrebat dacă este posibil ca decizia Curţii Constituţionale la sesizarea PDL asupra neconstituţionalităţii unor semnături de susţinere a moţiunii să dea dreptate democrat-liberalilor, Năstase a spus: "Este foarte clar dacă citeşti Constituţia, textul este foarte limpede. Asta doar dacă nu vrei cumva să lecturezi Statutul PDL sau ordinele de la Cotroceni".
Curtea Constituţională (CC) ia în discuţie, luni, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură PNL-UDMR, cu o zi înaintea datei programate pentru dezbaterea şi votarea în Parlament a documentului Opoziţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO