Năstase: Dacă Guvernul cade, Băsescu va fi foarte fericit, va da un cocktail la Cotroceni

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat joi că aritmetica parlamentară arată că moţiunea de cenzură a PSD nu va trece în Parlament, dar dacă acest lucru se va întâmpla, preşedintele Traian Băsescu ar da o "petrecere deosebită".

182 afișări
Imaginea articolului Năstase: Dacă Guvernul cade, Băsescu va fi foarte fericit, va da un cocktail la Cotroceni

Năstase: Dacă Guvernul cade, Băsescu va fi foarte fericit, va da un cocktail la Cotroceni (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti ce şanse dă moţiunii de cenzură iniţiate de PSD după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe legile austerităţii, Năstase a răspuns: "Aritmetica parlamentară ne arată că, în mod normal, moţiunea nu are şanse să fie votată. Va conta însă în aceste zile presiunea publică, presiunea psihologică, presiunea electorală din colegii şi vom vedea dacă aceasta va fi mai puternică decât disciplina de partid".

Întrebat ce s-ar putea întâmpla pe scena politică în cazul în care moţiunea va fi adoptată, Năstase a răspuns: "Cred că va fi o petrecere deosebită la Cotroceni. Cred că preşedintele Traian Băsescu va fi foarte fericit şi va da un cocktail, pentru că va putea rezolva şi problema baronilor din PDL".

Întrebat dacă, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură, ar putea fi instalat un guvern de tehnocraţi, aşa cum au propus liderii PNL, Năstase a spus că această variantă ar putea fi valabilă şi dacă preşedintele va fi unul tehnocrat.

"Problema este a partidelor politice. Faptul că mulţi dintre actualii miniştri sunt incompetenţi nu înseamnă că trebuie schimbat sistemul politic şi eventual să se desfiinţeze partidele politice ca să avem un nou Carol II, care să numească nişte miniştri la conducerea unor departamente", a afirmat el.

Întrebat dacă PSD ar putea susţine un eventual guvern de uniune naţională, Năstase a răspuns: "Asta numai în măsura în care Laszlo Tokes va fi votat vicepreşedinte al Parlamentului European şi se va întoarce în ţară ca să ne spună că sprijină un guvern de uniune naţională".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici