Negrescu crede că şansele României de a intra în Schengen au crescut, însă atrage atenţia: "lucrurile nu sunt jucate"

  • Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, crede că şansele României de a adera la Spaţiul Schengen au crescut.
  • Comisia Europeană a transmis că România, Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc toate condiţiile pentru a intra în Spaţiul Schengen.
  • Ultima piedică o reprezintă Olanda, care ar putea vota împotriva României şi Bulgariei.
Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Negrescu crede că şansele României de a intra în Schengen au crescut, însă atrage atenţia: "lucrurile nu sunt jucate"

Vicepreşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Victor Negrescu, a avut o intervenţie la postul de televiziune Aleph News, unde a discutat despre şansele României de a intra în spaţiul Schengen.

"Cred că şansele României au crescut cu acest raport pozitiv al Comisiei Europene cu privire la respectarea cerinţelor Schengen. Declaraţia pe care a făcut-o astăzi comisarul Johansson este fără echivoc. Consiliul Uniunii Europene trebuie să supună la vot aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, la următorul consiliu, din data de 8-9 decembrie", a declarat europarlamentarul.

"Mai mult decât atât, ieri a avut loc o întrunire a Grupului de lucru Schengen din cadrul Consiliului, care de asemenea, a discutat despre propunerea de avizare, practic, a intrării noastre în Spaţiul Schengen. Şansele noastre cresc tot mai mult. Cu o săptămână înainte de acea dată de 9 decembrie, vor fi discutate aceste aspecte şi în anumite parlamente naţionale, în mod special în parlamentul olandez", a spus Victor Negrescu la Aleph News.

Olanda, ultimul obstacol pentru aderarea României la Schengen

Europarlamentarul PSD se implică în Parlamentul European pentru a convinge Olanda să voteze favorabil.

"În prezent, eu lucrez insistent, discut cu parlamentarii olandezi influenţi (...)  astfel încât să avem un vot pozitiv şi din partea respectivului stat şi să intrăm în Spaţiul Schengen, aşa cum o spune foarte clar şi Comisia Europeană în declaraţia de astăzi", a spus acesta.

"Experţii olandezi care au fost la noi în ţară s-au asociat ulterior Comisiei trimise de către  Executivul european. Iniţial Olanda nu a vrut să participe la acea misiune, dar la presiunea Comisiei Europene, au desemnat doi experţi independenţi care au monitorizat mai atent şi Sistemul de informaţii Schengen (...) Inclusiv acel raport este unul pozitiv. Însă lucrurile nu sunt jucate. Trebuie un vot în parlamentul olandez, subiectul este unul foarte politizat", a adăugat europarlamentarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici