- Home
- Politic
- WASHINGTON, (15.08.2020, 14:20)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
New York Times: "Pe fondul deteriorării relaţiilor cu SUA, China reduce tonul naţionalismului furios"
- Administraţia de la Beijing a început să reducă tonul beligerant în relaţia cu Statele Unite
- Numeroşi diplomaţi chinezi au lansat apeluri pentru "coexistenţa paşnică" în relaţia cu Statele Unite
- Conform New York Times, China doreşte să evite deteriorarea imaginii pe plan internaţional şi să evite să îi ofere noi oportunităţi de atacuri politice în campania electorală preşedintelui Donald Trump
Urmărește
3719 afișări
China reduce tonul naţionalismului furios
Administraţia de la Beijing a început să reducă tonul beligerant în relaţia cu Statele Unite, pentru a evita deteriorarea imaginii Chinei pe plan internaţional şi a evita să îi ofere noi oportunităţi de atacuri politice în campania electorală preşedintelui Donald Trump, scrie The New York Times.
"Săptămâni întregi, China a evocat sentimente naţionaliste în contextul escaladării războiului de replici cu Administraţia Trump. Acum, Beijingul reduce tonul şi pledează pentru un armistiţiu, în contextul în care preşedintele Donald Trump a transformat din ce în ce mai mult Beijingul în ţintă înaintea campaniei electorale pentru scrutinul din noiembrie", observă editorialistul Javier Hernandez într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul "Pe fondul deteriorării relaţiilor cu SUA, China reduce tonul naţionalismului furios".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Numeroşi diplomaţi chinezi au lansat apeluri pentru "coexistenţa paşnică" în relaţia cu Statele Unite, renunţând la afirmaţiile anterioare că sistemul autoritarist chinez ar fi superior. Ideologii vehemenţi ai aparatului politic de la Beijing cer acum diminuarea tensiunilor, în loc să îndemne China să conteste puterea militară americană. Grupurile de presă oficiale din China au început să limiteze atacurile directe la adresa preşedintelui Donald Trump, după ce au primit instrucţiuni să aibă o abordare mai conciliantă.
"Există o abordare ideologică potrivit căreia nu trebuie să permitem naţionalismului sau furiei să preia controlul asupra politicii externe. Retorica dură nu trebuie să înlocuiască diplomaţia raţională", explică Xu Qinduo, analist la postul China Radio International.
Prin diminuarea retoricii, Partidul Comunist chinez speră să reducă riscul ca naţionalismul excesiv să afecteze imaginea Chinei pe plan mondial sau să genereze tensiuni incontrolabile între superputeri. Relaţiile Chinei cu Statele Unite sunt într-un moment periculos, dat fiind că atacurile la adresa Beijingului au devenit pentru preşedintele Donald Trump un element central al campaniei electorale, iar Administraţia SUA a adoptat o serie de măsuri împotriva Beijingului.
Numeroşi oficiali chinezi au început să lanseze apeluri la dialog, inclusiv Yang Jiechi, directorul Biroului pentru Afaceri Externe din cadrul Partidului Comunist, şi Cui Tiankai, ambasadorul chinez în SUA. La rândul său, Le Yucheng, un diplomat chinez de rang înalt, a acuzat politicieni americani că ar denigra China, dar a cerut ca cele două ţări să colaboreze pentru a evita "scăparea de sub control a relaţiilor".
Beijingul "a schimbat abordarea, pentru că, dacă Statele Unite continuă atacurile, iar China ripostează, oprindu-se comunicarea şi ajungându-se la situaţii iraţionale, relaţiile nu pot decât să se înrăutăţească", explică Song Guoyou, expert la Universitatea Fudan din Shanghai.
"China probabil va trimite intens aceste semnale Statelor Unite, în speranţa că problemele vor fi abordate calm", subliniază analistul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe