Nica a mai precizat şi că, doar pentru organizarea alegerilor prezidenţiale, Guvernul a aprobat suma de 152 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Deocamdată vă pot spune că Guverul a aprobat 152 milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale. În acest moment, nu este făcută o evaluare a costurilor suplimentare (n.r. costuri generate de organizarea referendumului în aceeaşi zi), pentru că întâi trebuie lămurite câteva chestiuni de legalitate, care să se refere la: se votează în aceeaşi secţie sau se votează în secţii diferite, aşa cum s-a votat în anul 2007, ceea ce înseamnă două ipoteze total diferite. Dacă s-ar vota în aceeaşi secţie de vot şi pentru preşedinte, şi pentru referendum, costurile nu cresc pentru că sunt aceeaşi oameni în secţiile de vot. Dacă se decide să se organizeze secţii de vot diferite, înseamnă că dintr-o dată avem o creştere a costurilor cu plata celor care se află în secţia de votare. La fel e în cazul ştampilelor, urnelor pentru depunerea buletinelor de vot. La asta se adaugă costul buletinului de vot, care nu este încă determinat, pentru că trebuie aprobat formatul respectivului buletin de vot pentu referendum”, a susţinut ministrul Dan Nica într-o conferinţă de presă care a avut loc sâmbătă, la Galaţi.
Vicepremierul Nica a completat aceste informaţii spunând că, în situaţia în care alegerile prezidenţiale şi referendumul se vor organiza separat, sursele de finanţare pentru referendum vor fi asigurate de către Ministerul de Finanţe, prin intermediul fondului de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.