- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.11.2015, 21:55)
- Ştefan Pană
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Niciun ministru din Cabinetul Ponta nu se va mai regăsi în lista lui Cioloş - surse
Lista de miniştri pe care o va prezenta Dacian Cioloş nu va conţine niciun nume din Cabinetul condus de Victor Ponta, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice, premierul desemnat renunţând astfel la includerea în guvern a lui Sorin Cîmpeanu, Bogdan Aurescu şi Marius Nica.
Urmărește
7702 afișări
Niciun ministru din Cabinetul Ponta nu se va mai regăsi în lista lui Cioloş - surse (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Potrivit informaţiilor iniţiale, premierul interimar Sorin Cîmpeanu, sprijinit în funcţia din Guvern de ALDE, dar fără apartenenţă politică, ar fi urmat să-şi continue mandatul la Ministerul Educaţiei în noul Cabinet pe care îl formează Dacian Cioloş. Şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, amândoi apropiaţi PSD, şi-ar fi continuat mandatele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Surse politice au declarat însă, pentru MEDIAFAX, că în lista finală pe care o va prezenta Dacian Cioloş nu vor fi şi miniştri din Cabinetul pe care l-a condus Victor Ponta. Mai mult, vor fi schimbări şi la nivelul secretarilor de stat cu apartenenţă politică.
Potrivit surselor citate, această decizie a lui Dacian Cioloş a fost motivul pentru care copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sâmbătă un comunicat de presă în care critica în termeni duri noul Cabinet şi transmitea că acesta riscă să devină unul nedemocratic, pentru că a fost format fără negocieri politice în Parlament şi nu conţine şi miniştri susţinuţi politic. Anterior, Tăriceanu nu exclusese varianta ca ALDE să sprijine, în anumite condiţii, Guvernul condus de Cioloş. După decizia premierului desemnat, Tăriceanu a făcut un apel către celelalte partide parlamentare pentru a vota împotriva Cabinetului.
Bogdan Aurescu, în cărţi pentru a-şi continua mandatul la MAE, a fost contestat public de către UDMR, care s-a împotrivit numirii lui, în condiţiile în care era considerat a fi prea apropiat de PSD. UDMR nu a avut însă observaţii faţă de menţinerea lui Sorin Cîmpeanu. Cu toate acestea, premierul desemnat a decis să nu păstreze niciun ministru din fostul Guvern.
Pe de altă parte, o solicitare a PSD, de care depinde în parte şi sprijinul social-democraţilor, a fost ca Dacian Cioloş să nu facă "epurări" la nivelul eşalonului doi şi trei din Guvern. Premierul desemnat nu intenţionează însă să păstreze secretari de stat cu apartenenţă politică în noul Cabinet.
În schimb, Dacian Cioloş intenţionează, potrivit aceloraşi surse, să includă criterii foarte clare de evaluare a angajaţilor din ministere, după modelul folosit pentru angajaţii europeni de la Bruxelles.
Potrivit surselor citate, Dacian Cioloş ar urma să îşi anunţe duminică noul Guvern, având programată anterior şi o nouă întâlnire cu liderii PNL. Anunţul de duminică nu este însă unul sigur, existând posibilitatea ca lista să fie finalizată abia în ziua de luni. Un motiv al întârzierii, după ce se aşteptase ca anunţul să fie făcut chiar sâmbătă, a fost tocmai legat de negocierile cu noii miniştri, unii dintre aceştia refuzând nominalizarea pentru o perioadă de numai un an.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Comisia Europeană despre întâlnirea Cioloş-Tusk-Juncker: "Continuăm să lucrăm împreună pentru Europa"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe