Nicoară (PNL): Sentinţa în cazul Voiculescu este problema PC, sper să nu afecteze ACD

Liderul PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, consideră că sentinţa ICCJ privind colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea este problema PC şi speră ca aceasta să nu afecteze imaginea ACD, în condiţiile în care preşedintele fondator al PC a recunoscut anterior că a fost ofiţer de informaţii.

Urmărește
3 afișări

Nicoară a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se dă prea mare amploare acestui caz, "PC nefiind egal cu Dan Voiculescu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se dă prea mare amploare acestui caz. Nu ne-a surprins sentinţa ICCJ, pentru că Voiculescu a recunoscut înainte că a fost ofiţer de informaţii. Este o problemă a PC dar, pe de altă parte, spun că PC nu este egal cu Voiculescu, nu este partidul lui, este condus de alţi oameni. Sper să nu afecteze imaginea ACD, pentru că este vorba despre un om care a recunoscut că a fost ofiţer de informaţii. Cred că cei care ar trebuie să îi retragă sprijinul în ceea ce priveşte funcţia de vicepreşedinte al Senatului este partidul din care face parte. Pentru noi nu reprezintă un subiect", a spus Nicoară.

El a precizat că electoratul PNL "nu primeşte cu bucurie" o astfel de sentinţă privind un aliat al liberalilor, dar PNL "nu poate face ordine în ograda altcuiva".

"Dan Voiculescu este membrul altui partid. Dacă era la PNL, noi am avut întotdeauna poziţii ferme privind oamenii noştri", a spus Nicoară.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declara că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va continua la CEDO.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va respecta înţelegerea şi va colabora cu PC, inclusiv cu preşedintele fondator al acestei formaţiuni, Dan Voiculescu, atât timp cât elementele politice ale alianţei vor fi reciproc respecate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici