- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.11.2021, 13:03)
- Gabriel Pecheanu
NEWS ALERT Nicolae Ciucă este noul premier al României. Iohannis: Criza politică s-a terminat
- Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament.
- Executivul susţinut de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi naţionale a fost votat cu 318 voturi „pentru” şi 126 „împotrivă”.
- Ciucă, despre alianţa cu PSD: Am găsit lucrurile care ne unesc.
- Primul-ministru şi miniştrii urmează au depus individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul.
Urmărește
6445 afișări
După 52 de zile de interimat, România va avea un Guvern. Cabinetul Ciucă merge în Parlamet pentru votul de învestitură
UPDATE Membrii noului Cabinet au depus jurământul la Palatul Cotroceni. În acestă seară va avea loc prima şedinţă de guvern
„Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Şi nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a spus Klaus Iohannis.
El spune că noul guvern trebuie să fructifice şi oportunităţile oferite, inclusiv de PNRR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.
UPDATE. Generalul Nicolae Ciucă a cucerit reduta Palatul Victoria
Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Executivul susţinut de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi naţionale a fost votat cu 318 voturi „pentru” şi 126 „împotrivă”.
„Doresc să vă mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere. De asemenea, mulţumesc şi celor care nu ni l-au acordat. Cred că este foarte important să ştiţi că am înţeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi recomandările opoziţiei. Suntem un guvern al României şi vom face tot ceea este posibil să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român şi să depăşim aceste probleme pe care le avem din cauza crizei Covid şi să deteminăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României. Vă rog să ne daţi voie să mergem şi să ne apucăm de treabă”, a spus Nicolae Ciucă după anunţarea rezultatului votului de învestitură.
Guvernul Nicolae Ciucă a fost votat de 318 de senatori şi deputaţi. Împotrivă au votat 126 de parlamentari. Pentru învestirea guvernului era nevoie de 234 de parlamentari.
Primul-ministru şi miniştrii urmează să depună individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul.
Nicolae Ciucă a spus joi la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliţia PNL-PSD-UDMR, că „am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc”.
PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. El afirma că social-democraţii au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate: „Avem puterea să redăm încrederea în această ţară”.
Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde, cu lăcomie duse, spunea liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian. El preciza că grupul minorităţilor naţionale va avea o contribuţie „extrem de activă” în această guvernare.
Deputatul Dan Barna, vicepreşedinte USR, l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziţia de vioara întâi şi l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.
Lista Guvernului PNL - PSD - UDMR este următoarea:
- prim-ministru - Nicolae Ciucă
- vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu
- vicepremier - Kelemen Hunor
- ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Cseke Attila
- ministrul Finanţelor - Adrian Câciu
- ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Dan Vîlceanu
- ministrul Economiei - Florin Spătaru
- ministrul Antreprenoriatului şi Turismului - Constantin-Daniel Cadariu
- ministrul Energiei - Virgil Popescu
- ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Adrian Chesnoiu
- ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila
- ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Tanczos Barna
- ministrul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu
- ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi
- ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse - Gabriela Firea
- ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu
- ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Florin Roman
- ministrul Sportului - Eduard Novak
- ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu
- ministrul Afacerilor Interne - Lucian Bode
- ministrul Apărării Naţionale - Vasile Dîncu
- ministrul de Externe - Bogdan Aurescu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria