Nicolae Ciucă: Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertăţii, egalităţii şi ai fraternităţii, a spus Ciucă.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene

Nicolae Ciucă: Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene

Mesajul publicat pe Facebook se referă la relaţiile din trecut şi din prezent ale României şi Franţei.

„Franţa ne-a fost întotdeauna prieten şi aliat, dar şi un izvor de civilizaţie europeană autentică. Încă de la generaţia paşoptistă, occidentalizarea socială şi instituţională a poporului român a avut ca model cultura şi societatea franceză. Şi astăzi, Franţa este un aliat de încredere al României, cu planuri de creştere a capacităţii trupelor din ţară noastră - care urmează să ajungă la nivel de divizie până în 2027. Există un arc peste timp, care începe în urmă cu puţin peste o sută de ani, când generalul Henri Berthelot moderniza armata română. Ca şi atunci, şi acum traversăm o perioadă tulbure, cu ameninţări şi provocări, iar siguranţa pe care ne-o oferă trupele franceze sub stindard NATO este esenţială pentru stabilitatea României”, a scris Nicolae Ciucă.

Preşedimtele Senatului s-a referit şi la idealurile Revoluţiei Franceze.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, urez tuturor cetăţenilor francezi să se bucure şi să fie mândri de ţara lor. Idealurile Revoluţiei Franceze din 1789 sunt astăzi realităţi europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertăţii, egalităţii şi ai fraternităţii. Vive la France!”, a încheiat Ciucă.

Ziua Naţională a Franţei este sărbătorită în fiecare an pe 14 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici