Nicolăescu: Oltean nu a supus la vot Legea uceniciei pentru că nu era cvorum de lege organică

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, l-a acuzat, marţi, pe preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, că nu a supus votului final al plenului Legea uceniciei întrucât puterea nu avea cvorum pentru a putea adopta o lege organică şi, dacă ar fi supus-o votului, nu ar fi fost adoptată.

Urmărește
4 afișări

Plenul Camerei Deputaţilor a abordat, luni, în cadrul dezbaterilor generale, Legea uceniciei, puterea pronunţându-se în favoarea acesteia, în timp ce opoziţia a anunţat, prin vocea viceliderilor de grup ai PSD, Aura Vasile, şi PNL, Eugen Nicolăescu, că va vota "împotrivă".

În mod normal, în condiţiile în care dezbaterile generale au fost epuizate, grupurile parlamentare pronunţându-se asupra legii, actul normativ trebuia supus votului final al plenului, convocat după secţiunea de dezbateri generale.

Întrebat de ce nu a fost supusă votului final Legea uceniciei, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a evitat să dea un răspuns.

Oltean a negat chiar că ar fi spus, după finalizarea dezbaterilor generale, că Legea uceniciei va fi supusă votului final.

"Nu am spus (că va fi supusă votului final, n.r.). Am spus că s-au terminat dezbaterile", a subliniat Oltean.

El a fost acuzat de liberalul Eugen Nicolăescu, după închiderea şedinţei de plen, că nu a supus Legea uceniciei votului final al plenului pentru că nu era întrunit cvorumul pentru adoptarea unei legi organice şi, în condiţiile în care Camera Deputaţilor este Cameră decizională, iar opoziţia anunţat că va vota "împotrivă", era clar că legea nu ar fi întrunit condiţiile pentru a fi adoptată.

Fiind lege organică, actul normativ ar fi avut nevoie de minimum 167 de voturi "pentru".

Potrivit unor surse parlamentare, au trecut circa două luni şi trei săptămâni de când puterea nu a reuşit să adopte în Camera Deputaţilor o lege organică, întrucât nu a cumulat cvorumul necesar de 167 de voturi "pentru". În şedinţa de plen de marţi a fost adoptată o singură lege organică, privind vânătoarea, pentru că şi opoziţia a votat în favoarea acesteia, au mai precizat sursele citate.

Proiectul legii uceniciei prevede, printre altele, eliminarea din legea din 2005 a obligativităţii angajatorului de a asigura cazare şi masă pentru ucenicii cu domiciliul în altă localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici