Nicolăescu: Taubman a dovedit inabilitate diplomatică

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că nu crede că atitudinea ambasadorului SUA a fost corectă în relaţia cu poporul român, spunând că şi el, ca "prieten al Americii", se poate plânge de legislaţia Statelor Unite, care blochează accesul românilor pe teritoriul american.

8 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Taubman a dovedit inabilitate diplomatică

Nicolăescu: Taubman a dovedit inabilitate diplomatică

„Spunea domnul Taubman că îşi poate permite să facă orice comentariu în calitate de prieten. Şi eu tot în calitate de prieten al Americii, şi sunt sincer când spun asta, nu sunt mulţumit de legislaţia americană care blochează accesul fără vize al românilor în SUA şi sunt români care în continuare se umilesc în faţa Ambasadei Americii. Deci o spun în calitate de prieten”, a declarat Nicolăescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a susţinut că un diplomat, indiferent al cărei ţări este, trebuie să respecte ţara în care îşi desfăşoară activitatea şi instituţiile acesteia.

Ministrul a adăugat că fiecare poate să aibă păreri, dar să şi le exprime în calitate de cetăţean, nu ca instituţie.

Nicolăescu a spus că el s-a simţit umilit atunci când, cerând viză pentru a merge în SUA trimis de Organizaţia Naţiunilor Unite la New York, să ia cuvântul în plenul Adunării Generale, a constatat că pe viza lui apărea şi calitatea de ministru al Sănătăţii din România.

„De ce? Eu sunt cetăţean obişnuit nu trebuie să scrie pe viză. Cred că ambasadorul SUA a exagerat, după opinia mea, a dat dovadă de inabilitate diplomatică şi a făcut un exces nepermis în relaţia cu poporul român, în relaţia cu noi înşine, iar eu nu cred că este corect ceea ce face”, a conchis Nicolăescu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a declarat, joi, că propunerile de amendamente pentru Codul penal şi Codul de procedură penală "sunt destul de îngrijorătoare pentru români şi pentru prieteni ai României", atrăgând o serie de critici ale mai multor parlamentari români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici