Nicolăescu vede posibilă o "reîmprietenire" a PNL cu PDL după alegeri

Liderul liberal Eugen Nicolăescu a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că ar fi posibilă o "reîmprietenire" a PNL cu PDL după alegeri, în vederea formării unui viitor guvern.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu vede posibilă o "reîmprietenire" a PNL cu PDL după alegeri

Nicolăescu vede posibilă o "reîmprietenire" a PNL cu PDL după alegeri

Eugen Nicolăescu a arătat că în acest moment, niciun partid politic nu poate să-şi asume o alianţă preelectorală, dar că, pe baza scorului obţinut de fiecare formaţiune la alegerile parlamentare, se pot încerca diverse alianţe postelectorale.

"Aş spune că la vremea respectivă, în funcţie de ce posibilităţi vom putea identifica, vom putea să discutăm cu unul sau cu altul dintre partidele care vor intra în Parlament şi care vor avea scorul să fie semnificative, care să poată să ducă la o majoritate parlamentară", a spus Nicolăescu.

Întrebat dacă această conduită ar putea s-o aibă PNL şi în legătură cu PDL, Nicolăescu a răspuns că el a învăţat că în politică e bine să nu spui niciodată "niciodată".

"Şi am învăţat de asemenea că în politică toate uşile pot fi deschise şi uneori, dacă aţi văzut, foşti duşmani politici reuşesc, atunci când este un moment crucial, să stea la masă, să rediscute şi să se reîmprietenească - asta să puneţi în ghilimele -, de fapt să recolaboreze pentru bunul mers al ţării sau realizarea unui program", a spus Nicolăescu.

Întrebat dacă o astfel de"reîmprietenire" a PNL cu PDL ar putea fi şi funcţională, el a răspuns că toţi pot sta la masă şi să încerce să muncească pe un program politic.

"Eu sper să şi reuşim, indiferent cine va fi alături de noi sau cu cine vom fi împreună, să reuşim să depăşim diferenţele, lucrurile care ne separă, neîmplinirile, nemulţumirile, eventualele incompatibilităţi personale. Dar cred că dacă avem un program de guvernare serios pe care vrem să-l îndeplinim, putem să depăşim şi asemenea impedimente", a conchis Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici