Nicolai, Cioroianu şi Iorgulescu şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare

Fostul senator Norica Nicolai, alături de foştii miniştri Adrian Cioroianu, Adrian Iorgulescu, Ovidiu Silaghi şi-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare, alături de cei şase europarlamentari care se află în prezent în funcţii la PE, locurile pe listă urmând să fie stabilite de BPC.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Nicolai, Cioroianu şi Iorgulescu şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare

Nicolai, Cioroianu şi Iorgulescu şi-au depus candidaturile pentru europarlamentare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Secretarul general al PNL Dan Motreanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că până acum, pe lângă cei şase eurodeputaţi, şi-au depus candidatura la alegerile pentru PE patru foşti miniştri şi doi foşti parlamentari, menţionând că liberalii îşi pot depune candidaturile pentru europarlamentare până duminică, 1 martie.

"Pe lângă cei şase actuali europarlamentari - Daniel Dăianu, Renate Weber, Adina Vălean, Cristian Buşoi, Ramona Mănescu şi Magor Csibi, care şi-au reconfirmat dorinţa de a candida, vor mai candida patru foşti miniştri- Adrian Cioroianu, Ovidiu Silaghi, Adrian Iorgulescu şi Adrian Ciocănea, şi foştii parlamentari- Norica Nicolai şi Adrian Miuţescu. Fiecare membru al PNL care doreşte să candideze la alegerile europarlamentare îşi poate depune dosarul la Secretariatul General al formaţiunii până pe data de 1 martie", a susţinut Dan Motreanu.

Întrebat dacă şi-au au anunţat candidatura şi oameni din afara partidului, cum a fost la alegerile de acum doi ani, Motreanu a infirmat asemenea posibile candidaturi.

În schimb, secretarul general al PNL a menţionat că dosarele candiaţilor, care vor cuprinde, pe lângă intenţia de a candida, un CV, un proiect politic, în ce Comisie a PE doreşte candidatul respecticv să activeze şi ce proiecte vrea să iniţieze în PE, vor fi analizate, luni, de Comisia mandadată de BPC pentru selecţia canddiaţilor la europarlamentare şi condusă de vicepreşedinţii Teodor Meleşcanu şi Crin Antonescu, se va întruni şi va analiza dosarele, urmând să facă o propunere BPC.

În plus, Motreanu a explicat că BPC va analiza propunerile Comsei lui Meleşcanu şi va ordona poziţiile candidaţilor PNL pe lista pentru europarlamentare, listă care va fi supusă spre validare Delegaţiei Permanente care va avea loc înaintea Congresului Extraordinar al partidului, urmând ca varianta finală să fie prezentată şi stabilită în congres, pe 21 martie.

Citeşte şi

Şerban Nicolae şi Aristide Roibu, posibili candidaţi PSD la europarlamentare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici