Nicolai (PNL): Raportul CE confirmă eşecul reformei Macovei

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, joi, că raportul CE pe justiţie era previzibil, având în vedere că din cauza bătăliei electorale clasa politică a abandonat angajamentele, menţionând că acesta confirmă eşecul reformei trâmbiţate acum doi ani de Monica Macovei.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Nicolai (PNL): Raportul CE confirmă eşecul reformei Macovei

Nicolai (PNL): Raportul CE confirmă eşecul reformei Macovei

"Raportul era previzibil în ceea ce priveşte concluziile, pentru că, dată fiind bătălia electorală şi schimbarea guvernamentală, clasa politică a abandonat angajamentele pe care şi le-a asumat ca urmare a raportului intermendiar de anul trecut", a susţinut Norica Nicolai.

Liderul PNL a menţionat că evaluarea CE confirmă eşecul reformei trâmbiţate acum doi ani de către fostul ministru democrat al Justiţiei Monica Macovei, reformă care a vizat "întărirea sistemului de constrângere în Justiţie".

"Cred că această evaluare la peste doi ani de la mult trâmbiţata reformă în domaniul Justiţiei asumată de doamna ministru Macovei nu face decât să confirme eşecul acelei reforme şi faptul că nu a avut decât un singur scop, întârirea sistemului de constrângere, fără ca Justiţia să fie scoasă total de sub orice influenţă politică. A se vedea avatarul numirii domnului Morar la şefia DNA", a spus Nicolai.

În ceea ce priveşte afirmaţia blocării dosarelor de corupţie de Parlament, fostul senator PNL a menţionat că "e parţial reală" atâta vreme cât "Senatul a solicitat organelor de urmărire penală declanşarea urmării penală în cazuri de pretinsă corupţie", dar a adăugat că, deşi a trecut foarte multă vreme de la acea solicitare, din păcate Justiţia nu a a luat niciun fel de decizie.

Ea a adăugat că, deşi România este ţară membră a UE, autorităţile române au obligaţia să respecte prevederile constituţionale naţionale, procedura de solicitare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştrii fiind astfel "obligatorie".

Citeşte şi:

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Raport CE: DNA continuă să demonstreze un parcurs pozitiv

Preşedintele CSM: Raportul CE, un veritabil semnal de alarmă pentru autorităţi


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici