- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolicea a anunţat în plen constituirea grupului parlamentar condus de Oprea
Deputatul Eugen Nicolicea a anunţat, luni, în plenul Camerei, că s-a constituit grupul parlamentar mixt din Cameră, condus de Gabriel Oprea, susţinând că nu se supune la vot, ci doar se ia act de înfiinţarea acestui grup şi că "orice altă chestiune este o încercare de a pune beţe în roate".
Liderul noului grup parlamentar, Gabriel Oprea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
Nicolicea, care a fost demis, luna trecută, din PSD, a precizat, în plen, că grupul parlamentar mixt este format din 14 deputaţi şi acest număr este în creştere, iar acest grup al parlamentarilor independenţilor s-a constituit din dorinţa de a-şi desfăşura activitatea în mod coordonat, pentru ca parlamentarii independenţi să aibă drepturi ca toţi parlamentarii.
El a mai spus că şi la Senat s-a constituit un grup al independenţilor, iar parlamentarii din cele două grupuri vor vorbi cu "o singură voce".
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Potrivit lui Nicolicea, grupul parlamentar mixt se constituie în baza articolului 12 din Regulament, cu drepturile de la articolul 13.
"Nu se supune la vot constituirea acestui grup, doar se ia act. Orice altă chestiune înseamnă o tărăgănare, o încercare de a pune beţe în roate", a adăugat Nicolicea.
Pe de altă parte, deputatul Gabriel Oprea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că 14 deputaţi şi cinci senatori independenţi au constituit, luni, grupuri parlamentare mixte de independenţi, el asigurând coordonarea acestora.
Oprea a arătat că, în conformitate cu prevederile articolului 12 alineat 4 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi articolului 16, alineat 5 din Regulamentul Senatului, luni au fost formate grupurile parlamentare mixte din cele două Camere parlamentare.
Grupul parlamentar mixt din Camera Deputaţilor este format din 14 deputaţi independenţi: Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Marin Bobeş, Ion Tabugan, Ion Burlacu, Gheorghe Zoicaş, Dan Bordeianu, Cristina Elena Dobre, Gheorghe Coroamă, Dan Păsat, Dan Mihai Marian, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc şi Mircea Irimescu.
Liderul grupului este Gabriel Oprea.
Potrivit sursei citate, grupul parlamentar mixt din Senat este format din cinci senatori independenţi: Liviu Câmpanu, Anghel Iordănescu, Ovidius Mărcuţianu, Tiberiu Prodan şi Cezar Măgureanu.
Liderul grupului este senatorul Liviu Câmpanu.
Gabriel Oprea este coordonatorul celor două grupuri parlamentare.
"Considerăm că apartenenţa la un partid politic ne este necesară pentru a avea iniţiative legislative şi pentru a ne exprima votul în sprijinul proiectelor de care România are nevoie. Parlamentarii celor două grupuri vor vorbi pe o singură voce şi vor acţiona unitar, cu onoare şi responsabilitate, pentru a-şi îndeplini datoria faţă de cei care i-au votat şi i-au trimis în Parlamentul României", a afirmat Oprea.
Deputatul a arătat că membrii celor două grupuri de parlamentari independenţi vor susţine şi proiectele de legi de interes naţional, indiferent dacă vor fi iniţiate de PDL, PSD-PC, PNL sau UDMR.
"Într-o perioadă în care România trebuie să depăşească criza economică, activitatea grupurilor parlamentarilor independenţi din Parlamentul României se va desfăşura întotdeauna în spiritul şi în respectul deplin al legilor ţării şi se va subordona numai interesului naţional", a mai afirmat Oprea.
Conducerea Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea a 13 deputaţi independenţi de a se constitui într-un grup parlamentar, a declarat secretarul Camerei Valeriu Zgonea (PSD).
El a spus că deputaţii independenţi au trimis un document conducerii Camerei, prin care anunţau că s-au constituit în grup parlamentar şi şi-au desemnat conducerea .
"Noi (Biroul Permanent al Camerei - n.r.) o să trimitem o scrisoare tuturor deputaţilor independenţi că adresa lor nu este întemeiată", a precizat Zgonea, arătând că deputaţii independenţi nu au posibilitatea regulamentară de a constitui un grup parlamentar cu beneficiile care decurg din acest lucru, respectiv obţinerea unei săli sau repartizarea funcţiilor de conducere din comisiile parlamentare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 03:00
-
astăzi, 02:44
Bihor. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I: Kelemen Hunor a câştigat judeţul