- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicu Ştefănuţă a fost ales candidatul Grupului Verzilor pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European
Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă a fost ales, miercuri, candidatul Grupului Verzilor pentru funcţia de Vicepreşedinte al Parlamentului European.
Nicu Ştefănuţă a fost ales candidatul Grupului Verzilor pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European
Ales cu 27 de voturi, Nicu Ştefănuţă a concurat pentru acest rol împreună cu europarlamentarul german Damian Boeselager (25 de voturi) şi finlandezul Ville Niinistö (9 voturi).
„Cred că mandatul actual va fi cel mai dur mandat al acestei generaţii, iar reprezentarea noastră ar trebui să fie verde, socială, progresistă. Criza socială, cum ar fi piaţa imobiliară care nu permite niciunui tânăr să deţină sau să închirieze în mod rezonabil o locuinţă este un pericol şi poate rupe societatea europeană în două: cei care au şi cei care nu au. Schimbările climatice se accelerează şi privim cu supărare cum politicile de mediu sunt puse sub semnul întrebării. Războiul a revenit pe agenda politică europeană, iar pericolul se apropie tot mai mult, nu doar în Ucraina sau Gaza. Acestea sunt preocupările oamenilor. Mi-am asumat această luptă, lupta oamenilor pe străzile României. Nu mi-e frică să o duc mai departe în conducerea Parlamentului European”, declară Nicu Ştefănuţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Împreună cu preşedintele Parlamentului European, vicepreşedinţii şi chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituţiei.
În timp ce preşedintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum şi în relaţiile externe, acesta poate delega anumite atribuţii către vicepreşedinţi. Vicepreşedinţii (14 la număr) îl pot înlocui şi în prezidarea sesiunilor plenare.
Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului European au un mandat de doi ani şi jumătate.
„Parlamentul European trebuie să fie mai puternic şi mai vizibil. Intenţionez să continui lupta privind transparenţa bugetelor, etică, integritate şi punerea în aplicare a rezoluţiilor Parlamentului. Parlamentul nostru nu este doar un organism politic, ci un simbol european puternic. Voi continua, de asemenea, munca în domeniul sustenabilităţii, dar şi în ceea ce priveşte probleme sociale, problemele tinerilor, egalitatea de gen, deoarece acestea sunt subiecte foarte importante pentru mişcarea noastră verde şi progresistă”, adaugă europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă.
Votul pentru vicepreşedinţii Parlamentului European va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg, după alegerea Preşedintelui Parlamentului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO