- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.11.2019, 11:09)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Niculae Bădălău: „În politică există un singur act - demisia. PSD trebuie să aibă un nou început” / Consilier social democrat: Ne reformăm sau ne vedem în anul 2078
Preşedintele organziaţiei PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, luni, că partidul ”trebuie să aibă un nou început” şi că persoanele care au condus campania electorală ”să aibă bărbăţia să îşi asume” eşecul din alegerile prezidenţiale.
Urmărește
1442 afișări
Niculae Bădălău: PSD trebuie să aibă un nou început
„Cu toate că PSD a luat foarte multe măsuri bune, este un partid pro european, dar totuşi în ultimii ani am avut probleme mari de partea umană, de caracterul oamenilor, de o comunicare defectuoasă şi e clar că lucru acesta trebuie reformat. Trebuie o analiză serioasă şi trebuie regândite toate liniile partidului”, a spus la Digi24 Niculae Bădălău.
El a mai afirmat că ar trebui ca cei care au condus campania electorală să îşi asume acest eşec.
„Cred că Partidul Social Democrat are capacitatea de a-şi crea anticorpi, de a lua o decizie în interiorul partidului. Trebuie să fim lăsaţi noi din interior să facem acest lucru. Cei care au condus campania electorală să aibă bărbăţia să îşi asume. Trebuie să avem curajul să decidem. Nu mai putem funcţiona aşa, şi pune de azi pe mâine nişte oameni care efectiv nu cunosc organizarea şi modul de a face politică”, a mai spus Bădălău.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Întrebat despre asumarea eşecului de către echipa de campanie, Bădălău a vorbit despre demisii.
„În politică există un singur act - demisia. Sau alegeri, un congres. Alte soluţii nu avem. PSD trebuie să aibă un nou început. Asta e clar”, a mai spus senatorul PSD.
Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ce liderul partidului, Viorica Dăncilă, a pierdut prezidenţialele, că PSD ”are nevoie de un nou început”, rezultatul alegerilor de duminică fiind unul ”dezastruos care vine după cel la fel de prost la europarlamentare”.
Reacţia unui consilier PSD după alegeri: PSD e la pământ. Ne reformăm sau ne vedem în anul 2078
Un consilier judeţean PSD din Timiş scrie, după alegeri, că „PSD e la pământ”. Potrivit acestuia, „păcatul originar s-a consumat de Crăciun în 2016”, când PSD a dat pe mâna lui Liviu Dragnea cecul în alb al desemnării premierului.
„PSD e la pământ. Partidul meu se duce de râpă. Maşinăria infernală, mastodontontul armatelor de activişti, partidul dosarelor de cadre cu trei variante pentru fiecare post în administraţie a devenit un club de gospodine şi de amatori. Venea Pesedeul la putere, îi ştiai păcatele, nu puţine, dar măcar îţi făcea treabă. NATO, UE, regele reconciliat. Acum ne batem pentru locul 2. În locul lui Năstase, Geoană, Rus, Puşcaş îi avem pe Andruşcă – Marele Vulcanizator – Ministru al Economiei şi pe Caraşol – electrician cu diplomă de studii falsificată – director Transelectrica. Nava în derivă din vară e de fapt o balenă eşuată pe uscat”, scrie, pe blogul personal, consilierul judeţean Mihai Ritivoiu.
Potrivit consilierului, „păcatul originar s-a consumat de Crăciun în 2016, imediat după victorie”, când PSD „i-a dat pe mână lui Liviu Dragnea cecul în alb al desemnarii premierului”.
„Ne-am trezit cu Sevil Shhaideh. Zero carismă, zero anvergură politică, zero legături cu partidul. Şi cu bube-n cap. Ne repliem cu Sorin Grindeanu, propunere corectă şi conformă, doar pentru a-l gâtui peste o lună cu Ordonanţa 13 şi a-l da jos peste şase cu moţiune împotriva propriului Guvern. De atunci, timpul nu a mai avut răbdare cu noi. Prestaţia din ultimii doi ani îmi evocă ultimul veac de declin al Imperiului Otoman. O structură anacronică, depăşită, umilită de rivali la fiecare ocazie, într-o disoluţie galopantă. Nicio sclipire, nicio viziune salvatoare. Oameni slab pregătiţi, fără reprezentativitate, promovaţi la cel mai înalt nivel. Capcana în care am căzut a fost dictatura de partid cu parfum de consultare populară. În loc să iei deciziile într-un Birou Naţional puternic şi reprezentativ, s-a preferat conducerea prin CEX, adică cu participarea tuturor preşedinţilor de filială. Din care preşedinţi jumătate erau menţinuţi cu statut interimar, adică pasibili de schimbare în orice moment. La cel mai mic scâncet, pac! – demiterea. Rezultatul? Unanimităţi pe bandă, fără dezbateri reale, cu consecinţe dezastruoase. Toată splendoarea epocii fanariote pe moşia naţională teleormanizată”, scrie Mihai Ritivoiu.
Potrivit acestuia, au urmat „mutări ce frizează absurdul la orice pas: o pui pe Ana Birchall la Justiţie, că e omul americanilor. Apoi o schimbi înaintea alegerilor, ţi-l ridici în cap pe Marele Licurici şi dai apă la moară opoziţiei. Pentru că nu era de ajuns, o mai şi dai afară din partid înainte de turul doi, oferindu-i platformă să atace, să denunţe, să se justifice. Logică de grădiniţă, validată în CEX”.
Consilierul este de părere că, după şapte ani la guvernare, „alternaţa-i sfântă, mai ales în fragede democraţii”.
„O soluţie ar fi să intrăm în post, să ne purificăm, să ne curăţăm de oportunişti. Să începem o nouă construcţie. Avem şi oameni cu carte. Oameni cu şcoala făcută la zi, care vorbesc limbi străine. Dăm drumul la Departamente, facem Guvern din Umbră, directori din umbră la nivel local. Ne alegem candidaţii din timp, cu unu-doi ani înainte. La Timişoara, candidatul PSD la Primărie se nominalizează cu o lună înainte de alegeri. Ce să şi poţi face în aşa o perioadă scurtă? De 30 de ani, marea noastră competiţie internă este cum să scapi de nominalizarea la candidatura de primar al Timişoarei. Fugim toţi ca din gaură de şarpe, cine se împiedică e prins, împachetat şi trimis să candideze. Sau putem continua ca şi până acum. Să ne minţim singuri. Să facem greşeli, cum a fost rămânerea la guvernare după alegerile europarlamentare din mai. Caz în care cele două valuri de alegeri de la anul vor mătura ce-a mai rămas. Electoratul s-a schimbat, nu mai funcţionează strategiile door-to-door, cu responsabili pe străzi. Oamenii au astăzi nenumărate surse de informare, una mai manipulată ca alta. Activistul pesedist din fiecare scară de bloc, de pe fiecare stradă de la sat, este un concept depăşit. E nevoie de lideri noi, tineri, carismatici. Avem nevoie de un Tony Blair, pentru a resuscita social-democraţia română. Problema mea este că nu îl văd. Îl caut în fiecare bărbat politic cu anvergură naţională şi nu îl găsesc”, mai scrie consilierul din Timiş.
Acesta îşi încheie analiza afirmând că „Partidul Social-Democrat japonez a reprezentat cea mai mare forţă politică niponă de după razboi. A dat în 1947 primul premier al Japoniei postbelice. Forţat să plece de la guvernare în 1948, ca urmare a unui scandal de corupţie, revine la putere în 1996, după aproape 50 de ani, pentru a o pierde doi ani mai târziu. 59 de ani de opoziţie. Ne reformăm sau ne vedem în anul 2078!”.
Senator PSD, după eşecul PSD de la alegeri: Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate
Senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriţă, consideră că Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate, pentru ca social-democraţii să aibă o şansă.
„Consider că acest rezultat este unul ruşinos pentru PSD, cred că în acest moment candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă, trebuie să facă un pas în spate, pentru ca PSD să aibă o şansă”, scrie senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriţă, pe Facebook.
Acesta adaugă în postare şi rezultatele alegerilor prezidenţiale în Valea Jiului, potrivit cărora la Lupeni PSD are 61,01%, iar PNL - 38,99%, la Petrila PSD are 65,7%, în timp ce PNL a obţinut 34,3% din voturi, în timp ce rezultatul la Petroşani este PSD - 54,08%, PNL - 45,92%.
Conform aceleiaşi postări, candidatul PSD a câştigat şi la Aninoasa, Vulcan şi Uricani.
La nivel naţional, Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că a centralizat până acum 99,67% dintre voturile pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Klaus Iohannis a obţinut 65,88% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă - 34,12%.
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 9.953.659, reprezentând 54,46% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Mesajul transmis de Firea lui Dăncilă, după „impunerea” lui Oprea în conducerea PSD: „Chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei?” / Liderul PSD care îi dă dreptate primarului Capitalei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe