- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.07.2016, 17:14)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicuşor Dan critică modul în care s-au făcut defrişările din Capitală: "Nu avem absolut niciun plan în ceea ce priveşte gestiunea copacilor. Totul s-a făcut într-o manieră populistă şi heirupistă"
Liderul USB, Nicuşor Dan, a declarat joi că defrişările efectuate în ultima perioadă în Capitală au fost făcute într-o manieră populistă şi heirupistă, după orice furtună din Bucureşti fiind trimişi oameni în teren care au tăiat şi au toaletat ''în neştire''.
Urmărește
368 afișări
Nicuşor Dan critică modul în care s-au făcut defrişările din Capitală: "Nu avem absolut niciun plan în ceea ce priveşte gestiunea copacilor. Totul s-a făcut într-o manieră populistă şi heirupistă"
''Trebuie să observăm că nu avem absolut niciun plan în ceea ce priveşte gestiunea copacilor din Bucureşti. Tot ce s-a făcut până acum, s-a făcut într-o manieră populistă şi heirupistă. După orice furtună în care au căzut crengi pe maşini sau pe oameni, s-au trimis oameni în teren care au tăiat în neştire, au toaletat, după cum li s-a părut unora sau altora. Trebuie spus că conceptul de toaletare nu există în lumea de specialitate. Copacii nu se toaletează. Dacă e cazul se îndepărtează ramurile uscate când se sesizează. Dar în rest, copacul e un organism viu, în cazul căruia nu se intervine – asta spune adresa oficială a Asociaţiei Peisagiştilor către primarul general'', a afirmat Nicuşor Dan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
El a adăugat că toaletările au fost realizate de neprofesionişti, dar şi că aceste tăieri s-au realizat în perioade nepotrivite. El a semnalat şi faptul că există o problemă a speciilor achiziţionate de Administaţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi Administratia Domeniului Public (ADP), multe dintre ele neadaptate la clima din Bucureşti.
''Mai este o problemă uriaşă cu Registrul spaţiilor verzi. Este inadmisibil ca noi să nu avem în momentul acesta un registru funcţional al spaţiilor vezi. (...) Este inadmisibil să avem o direcţie de mediu care să nu ştie ce gestionează de fapt, pentru că abia dacă am avea un registru funcţional al spaţiilor verzi, am putea să facem un plan de management în care să ştim care este vârsta fiecărui copac şi ce trebuie să facem în următorii ani'', a adăugat Dan.
El a acuzat şi faptul că nici un consilier general nu a avut acces la actele Primăriei Generale. Ana Ciceală, consilier general USB, a declarat că în urma sesizărilor primite de la mai mulţi cetăţeni referitoare la defrişări a cerut explicaţii Direcţiei de Mediu.
''Vreau să spun din start că aceste avize sunt ilegale, pentru că ele nu au la bază şi un aviz de la Ministerul Culturii, care pe Kiseleff, în Herăstrău şi în Cişmigiu, unde sunt zone protejate, sunt monumente istorice şi ar fi trebuit să aibă şi avizul de la Ministerul Culturii'', a spus Ana Ciceală.
Ea a menţionat că USB a solicitat informaţii şi de la ADP Sector 1 şi ALPAB.
''Pe Kiseleff s-au defrişat 70 de arbori –a existat un aviz de defrişare pentru 70 de arbori. Noi am transmis o parte din informaţii către Asociaţia Peisagiştilor, care s-a uitat pe avizul de defrişare şi tot ce avea în spate, la poze şi a constatat mai multe lucruri: pe lângă inexistenţa avizului de la Cultură, au spus că intervenţiile nu s-au făcut cu oameni care să fi fost specialişti, lângă cei care au lucrat efectiv pe teren. Cei contractaţi de ADP Sector 1, care au cerut defrişarea de la Direcţia de Mediu. Şi noi nu putem spune după o buturugă – chiar dacă vedem o poză - că acel arborele într-adevăr era mort, chiar dacă Primăria susţine asta. De la o buturugă nu avem cum să tragem concluzia că arborele era într-adevăr mort. Asta spun specialiştii. (...) Dacă sunt intervenţii, cum au fost cele de săptămâna trecută, de urgenţă, acestea se pot face. Profesioniştii pot face o evaluare a arborilor care au căzut săptămâna trecută sau care aveau crengi care au căzut sau stăteau să cadă şi să recomande măsuri care se pot lua. Se poate interveni pe formare, întreţinere, regenerare'', a adăugat Ciceală.
Ea a subliniat că e important ca gestiunea să fie realizată de asociaţii profesionale şi studenţii de la Horticultură şi Peisagistică, iar aceştia să ofere recomandări inclusiv în ce priveşte regenerarea unor arbori bătrâni şi îngrijirea corectă a acestora.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe