Nicuşor Dan, dacă referendumul pentru Bucureşti trece cu „DA”: Să sperăm că Parlamentul va ţine cont

Nicuşor Dan a explicat în ce condiţii ar deveni „palpabil” referendumul, în condiţiile în care va trece cu „DA” de bucureşteni.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, dacă referendumul pentru Bucureşti trece cu „DA”: Să sperăm că Parlamentul va ţine cont

Nicuşor Dan, dacă referendumul pentru Bucureşti trece cu „DA”: Să sperăm că Parlamentul va ţine cont

Întrebat ce se va întâmpla dacă bucureştenii vor răspunde cu „DA” la eventualul referendum, „cum se va schimba legea”, Nicuşor Dan a spus că „dacă se schimbă legea cu privire la repartizarea taxelor şi impozitelor locale, dacă trece referendumul, în momentul în care Parlamentul va vota la sfârşitul lui 2024 sau, cel mai probabil, la începutul lui 2025 bugetul de stat, va exista un articol acolo despre împărţirea cotei impozitului pe venit ale bucureştenilor între Primăria Generală şi primăriile de sector”.

El a mai spus că se arată încrezător în faptul că Parlamentul „va ţine cont de referendumul pe care noi tocmai l-am desfăşurat”.

Întrebat, de asemenea, dacă referendumul ar putea deveni „palpabil”, în condiţiile în care ar fi nevoie de o schimbare legislativă în Parlament, Primarul General a răspuns că „dacă vorbim despre taxe şi impozite, momentul este foarte previzibil, legea bugetului de stat pe 2025. Dacă vorbim despre competenţele de emitere a autorizaţiilor de construire, atunci poate că trebuie să aşteptăm sesiunea parlamentară care începe în februarie 2025”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici