- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicuşor Dan despre testarea bucureştenilor anunţată de Gabriela Firea: O comedie a erorilor
- Nicuşor Dan consideră că testarea anunţată de Gabriela Firea este inutilă.
- Testele ar avea un grad mare de eroare şi testarea se suprapune peste cea făcută de Ministerul Sănătăţii.
- În plus, Gabriela Firea a anunţat testarea de mai multe ori, fără să o fi început din cauza lipsei testelor.
Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că testarea bucureştenilor, care a început miercuri este „o comedie a erorilor” şi o consideră inutilă, motiv pentru care lansează un atac la actualul primar general, Gabriela Firea.
Nicuşor Dan spune că testarea demarată de Primăria Capitalei, miercuri, este inutilă pentru că, între altele, testele au un grad mare de eroare.
„De trei luni, primarul Firea ocupă spaţiul mediatic anunţând că testează, fără să fi testat nimic în perioada în care era nevoie de testare. Testarea pe care o începe astăzi este inutilă, întrucât: 1) testele au un grad mare de eroare, 2) nu are un eşantion reprezentativ şi 3) dublează testarea Ministerului Sănătăţii, care operează cu teste potrivite şi cu eşantioane reprezentative”, spune Nicuşor Dan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Acesta consideră că cel mai grav este că Primăria Capitalei nu a testat angajaţii din subordine aflaţi în contact cu publicul, şi anume şoferii STB, funcţionarii de la relaţii publice şi asistenţii sociali.
„În consecinţă, 75 de persoane de la centrul de vârstnici din Berceni, din subordinea primăriei, au fost infectaţi”, spune candidatul la Primăria Capitalei, susţinut de USR şi PNL.
Dan face şi un calendar al declaraţiilor publice ale primarului Firea pe subiectul testării, din 25 martie, de când primarul a anunţat că vor fi testate toate persoanele peste 65 de ani, la ei acasă, până în prezent.
„25 martie: primarul Firea anunţă că vor fi testate toate persoanele peste 65 de ani, la ei acasă.
26 martie: primarul Firea anunţă că în 30 martie începe testarea şi că vor fi testaţi 10.500 oameni, în stradă, în faţa casei;
2 aprilie: primarul Firea anunţă că testarea întârzie, întrucât nu au venit testele;
3 aprilie: primarul Firea anunţă că fiecare persoană va fi testată şi cu test antigen şi cu test anticorp, costul total fiind sub 100 lei / persoană;
10 aprilie: primarul Firea propune Consiliului General cumpărarea a 17.000 teste rapide pentru angajaţi;
10 aprilie: primarul Firea se răzgândeşte, nu mai propune cumpărarea a 17.000 teste rapide, ci a 3.000 de teste RT-PCR pentru angajaţi;
18 mai: primarul Firea anunţă începerea testării;
25 mai: primarul Firea anunţă din nou începerea testării, pe un eşantion de 10.500 de persoane pregătit de INSP;
26 mai: INSP spune că primarul dezinformează, că a pregătit un eşantion doar pentru 3.450 persoane”, spune Nicuşor Dan.
Programul „Sunt imun la CoVID?” a debutat miercuri, la Arena Naţională unde Primaria Capitalei, prin ASSMB, care a făcut toate pregătirile necesare din punct de vedere medical şi logistic, precizează Primăria Generală a Capitalei într-un comunicat de presă.
„Primii 500 de bucureşteni sunt testaţi astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze ştiinţifice, câţi oameni au fost deja afectaţi, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros şi adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact şi va purta mască de protecţie. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosinţă, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienţii diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, aşadar dacă a avut infecţia şi a dobândit imunitate la Covid-19”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO