- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.06.2021, 18:47)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi critici faţă de PNRR. Corina Creţu: Este incoerent, nerealist şi netransparent. E doar vârful icebergului
Europarlamentarul Corina Creţu spune, despre criticile aduse de Comisia Europeană PNRR-ului, că sunt binevenite pentru că urmăresc să îndrepte greşelile făcute de Guvernul României, însă „criticile majore sunt acelea că PNRR-ul trimis este incoerent, nerealist şi netrasparent”
Urmărește
747 afișări
Noi critici faţă de PNRR. Corina Creţu:Este incoerent, nerealist şi netransparent. E doar vârful icebergului
„Criticile pe care le-a adus Comisia Europeană PNRR-ului sunt bine întemeiate şi, până la urmă, binevenite – pentru că urmăresc să îndrepte greşelile făcute de Guvernul României în acest document. Pentru că e vorba de sume foarte mari, e firesc să existe o rigurozitate foarte mare la Bruxelles privind modul în care urmează a fi cheltuiţi banii. Criticile majore sunt acelea că PNRR-ul trimis de Guvern este incoerent, nerealist şi netransparent”, spune europarlamentarul Corina Creţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ea explică faptul că PNRR-ul este incoerent pentru că pe parcursul documentului apar, pentru aceeaşi investiţie, sume diferite.
„De exemplu, pentru renovarea secţiilor de terapie pentru nou-născuţi se cer 80 de milioane euro, într-o formă a documentului, în alta apar 71 de milioane euro. La fel se întâmplă şi la alte capitole: de exemplu, educaţie sau modernizarea infrastructurii feroviare. PNRR-ul României este nerealist pentru că multe sume sunt exagerate: de exemplu, sunt prevăzute 133.000 euro de persoană pentru un training. Mai mult, PNRR-ul este netransparent, pentru că nu reiese clar cum au fost făcute calculele, ce rată a schimbului valutar a fost folosită, nu există costuri detaliate, de multe ori nu sunt trimise documente justificative”, scrie, pe Facebook, Corina Creţu.
Europarlamentarul spune că Guvernul României a căzut acest prim examen şi „e cu atât mai grav cu cât aceste critici încep de la lucruri foarte simple, de bază”.
„Mă tem că aceste critici sunt doar vârful icebergului şi că, în următoarea perioadă, vor fi multe alte probleme identificate în PNRR. Din păcate, cred că devine din ce în ce mai clar de ce Guvernul României a recurs la lipsa de transparenţă - pe care, aşa cum ştiţi, eu am criticat-o constant. Se pare, însă, că aceeaşi opacitate pe care Guvernul a practicat-o în ţară, a fost aplicată şi în raport cu Comisia Europeană”, a mai spus Corina Creţu.
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desfiinţat de specialiştii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre ruşine şi despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.
La rândul său, premierul Florin Cîţu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost respins şi nu a fost retrimis de Comisia Europeană, caracterizând informaţiile apărute drept fake news.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe