- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Norica Nicolai avertizează PE asupra libertăţii de exprimare în România
Norica Nicolai a tras un semnal de alarmă în Parlamentul European asupra libertăţii de exprimare în România, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a inclus presa pe lista principalelor vulnerabilităţi ale statului, informează un comunicat al delegaţiei PNL din PE remis MEDIAFAX.
Norica Nicolai avertizează PE asupra libertăţii de exprimare în România (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Potrivit sursei citate, Norica Nicolai a transmis un mesaj tuturor membrilor Legislativului european în care afirmă că Parlamentul European trebuie informat despre astfel de derapaje de la democraţie.
"Vă puteţi imagina că într-o Uniune Europeană a secolului al XXI-lea, un stat membru declară presa ca fiind una din ameninţările la securitatea naţională? Acest lucru se întâmplă în ţara mea, România! Este greu de imaginat că o ţară, care garantează libertatea presei prin Constituţie şi unde orice fel de posibilă încălcare a legii de către jurnalişti este deja reglementată, poate da o astfel de măsură!", arată Norica Nicolai, potrivit comunicatului citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ea susţine că este nevoie de o reacţie urgentă la această tendinţă vizibilă, în ultimul timp, în mai multe dintre noile state membre.
"Cine defineşte ce este fals şi ce este adevărat? Cum poate un jurnalist să investigheze acţiunile guvernamentale sau evenimentele care ţin de viaţa politică fără să rişte să fie acuzat, în orice fel de circumstanţă, că denigrează instituţiile statului, dacă în reportajul său se găseşte cea mai neînsemnată critică la adresa guvernanţilor? Ne putem aştepta să fie judecat în orice moment pentru trădare? Cred că această tendinţă de a îngrădi libertatea presei, care devine din ce în ce mai vizibilă în noile State Membre, trebuie să fie tratată cu cea mai mare seriozitate. Nu ne putem permite să îngrădim acasă un drept fundamental pentru care ne luptăm şi criticăm ţările în curs de dezvoltare. Parlamentul European trebuie, în primul rând, informat şi, în al doilea rând, trebuie să ia atitudine faţă de astfel de chestiuni extrem de grave!", a comentat Nicolai.
Norica Nicolai este vicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare din PE şi membru supleant în Comisia pentru Libertăţi Civile.
Campaniile de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, diminuarea capacităţii de aplicare a legii de către unele instituţii şi presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilităţi în Strategia de Apărare discutată marţi în CSAT
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO