- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Norica Nicolai: Nu e vorba de o majorare a pensiilor, ci o adaptare a normelor metodologice
Vicepreşedintele Senatului Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Birourile Permanente reunite nu au votat o majorare a pensiilor parlamentarilor, ci au adaptat normele metodologice pentru calculul pensiei parlamentarilor, în raport cu modificarea Legii Statutului magistraţilor.
Norica Nicolai: Nu e vorba de o majorare a pensiilor, ci o adaptare a normelor metodologice (Imagine: Mediafax Foto)
"În momentul de faţă este vorba de o adaptare a normelor metodologice de calcul al pensiei în raport cu succesiunea de legi, pentru că Legea 96 cu privire la Statutul parlamentarului face referire, în ceea ce priveşte pensia, la Legea 303 care reglementează Statutul magistraţilor. Or, în acest act normativ, prin OUG 100, Guvernul a modificat modul de calcul al pensiei magistraţilor, luând în calcul numai veniturile realizate pe ultima lună", a susţinut Norica Nicolai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Senatorul PNL a subliniat că, în raport cu această împrejurare prin care Guvernul a modificat modul de calculare a pensiilor magistraţilor, "era obligatoriu să se procedeze şi la modificarea normelor şi pentru parlamentari".
"Nu este vorba de o majorare de pensii", a conchis Norica Nicolai.
O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri.
Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.
Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare.
Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.