Moldovan a afirmat că demisia lui Botiş nu este un gest de onoare, întrucât nu s-a întâmplat când presa a semnalat conflictul de interese, ci în urma sesizării DLAF şi a apariţiei în mass-media a unor informaţii suplimentare.
„Noile evoluţii în cazul lui au dus la o reevaluare a situaţiei, care ameninţa să implice acuzaţii şi mai grele. Din perspectivă politică, Botiş se tranforma într-o vulnerabilitate pentru Emil Boc în bătălia internă din PDL, astfel că acesta a fost sacrificat pentru interesul premierului la preşedinţia PDL”, a spus el.
Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că Botiş şi-a încheiat misiunea, astfel că putea fi sacrificat.
„Misiunea lui era oricum încheiată: a distrus sindicatele, a distrus contractele colective de muncă, a distrus partea socială a statului, a tăiat tot ce era de tăiat, aşa că putea să plece”, a mai spus Moldovan.
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.
Premierul Emil Boc a precizat, pentru MEDIAFAX, că a avut o nouă discuţie cu Ioan Botiş miercuri dimineaţă, iar acesta a demisionat din funcţie.
Botiş a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.
„Am făcut ceea ce am declarat de ieri şi anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Botiş.